SIRENE, ŠKRIPA KOLA I VIKA "POMERITE SE, POMERITE SE" Policija odnela sumnjiv predmet iz kafića na Vračaru (foto, video)

Kako Kurir nezvanično saznaje, radnik koji skoro svakog dana otvara kafić primetio je nepoznati predmet - navodno bombu, između stolova, a onda i rupu na staklu

Zorana Jevtić

BEOGRAD - Radnik kafića na Vračaru jutros je pri dolasku na posao primetio sumnjivi predmet nasred lokala u Kursulinoj ulici.

Kako Kurir nezvanično saznaje, radnik koji otvara kafić skoro svakog dana primetio je da neki nepoznati predmet stoji između stolova u lokalu.

- Zagledao ga je, a zatim se uplašio jer je video da je i kaljeno staklo izloga kafića slomljeno. Tačnije, bila je to velika rupa kroz koju je najverovatnije ubačen sumnjivi predmet. Izleteo je iz lokala napolje.

Zorana Jevtić 

Navodno, prvo što je pomislio bilo je da pozove gazdu kafića. Ispričao mu je šta je video. Pozvali su policiju koja je odmah došla na teren - kaže naš sagovornik i dodaje :

- Policija je odmah obezbedila mesto policijskom trakom oko lokala koji se nalazi na samom ćošku poznate vračarske ulice. Došla je i ekipa Hitne pomoći kao i demineri u zaštitnim odelima.

Kako dodaje naš izvor, sumnjivi predmet, a navodno je reč o bombi, odnet je.

- Za sada nije poznato ko je i iz kog razloga ubacio eksploziv u lokal. Takođe, istraga će utvrditi da li je to samo neka opomena nekome ko drži, radi u lokalu ili nekom stalnom gostu. Kako nam kaže žiteljka ovog kraja, delovalo je dramatično.

- Čula sam sirene, škripu kola i odjednom glasove koji viču "pomerite se, pomerite se". Izašla sam na terasu i tada sam videla mnogo policajaca i čoveka u odelu. Uplašila sam se, a onda sam sišla dole da proverim o čemu je reč. Čula sam da je neko ubacio bombu - kaže ona i dodaje :

Zorana Jevtić 

- Tada sam pobegla u stan. Ko bi i zašto bacao bombu na lokal... Strašno je, radnik se istraumirao. Ali bitno da niko nije povređen.
Naš sagovornik navodi da u ulici ima mnogo video-nadzora.

- Inspektori su se raspitivali za kamere na zgradi, uzeće sve i tada će utvrditi kada je bomba ubačena unutra i ko je to uradio. Ova ulica je jako prometna tako da je neko sigurno nešto video.

Nakon odlaska policije, deminera i ekipe Hitne pomoći, lokal u kom je bila eksploziva naprava jutros je ostao otključan.

This browser does not support the video element.

Radnik restorana u Kursulinoj ulici na Vračaru primetio sumnjiv predmet  Kurir televizija