OSUĐEN NA 11 I PO GODINA ZATVORA ZBOG SILOVANJA DETETA: Viši sud u Novom Sadu doneo presudu!

V. A. (47) oglašen krivim zbog krivičnog dela obljuba sa detetom i krivičnog dela nedozvoljene polne radnje.

Shutterstock

Viši sud u Novom Sadu, u velikom veću kojim je predsedavala sudija Nataša Vojnović je doneo i objavio presudu kojom je okrivljenog V. A. (47) oglasio krivim zbog krivičnog dela obljuba sa detetom i krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, pa ga osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i šest meseci.

U izrečenu kaznu, kako je saopštio novosadski Viši sud, uračunava mu se vreme provedeno u pritvoru, koji je produžen do upućivanja u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

- Nakon izdržane kazne, prema okrivljenom će se sprovoditi posebne mere: obavezno javljanje nadležnom organu policije, zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta, obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta i boravišta i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo. Navedene mere sprovodiće se najduže 20 godina, a sud će posle isteka svake četiri godine odlučivati o potrebi njihovog daljeg sprovođenja - saopšteno je iz suda i navedeno da je zakonska zastupnica maloletne oštećene sa imovinskopravnim zahtevom upućena na parnični postupak.

Okrivljeni je obavezan na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Protiv ove presude stranke i branilac imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

  Bonus video:

This browser does not support the video element.

ČAČANINU (37) KOJI JE SILOVAO DEVOJČICU (12) KAZNA DO PET GODINA?! Advokat Todorović analizira koliko je ova kazna adekvatna  Kurir televizija