EVO KOLIKO GODINA PRETI MAJCI ČIJE SE DETE (3) OTROVALO ALKOHOLOM! Milosavljević tvrdi: Sve je viđe ovakvih slučajeva, a postoji samo jedan krivac!

"Prisustvo drugih maloletnih lica koja takođe ne mogu da se staraju o sebi ukazuje na otežavajuće okolnosti koje kaznu približavaju predviđenom maksimumu"

Shuttersotck

Policija u Lazarevcu podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu protiv majke trogodišnje devojčice koja se otrovala alkoholom dok je bila sama u kući, sa takođe maloletnim bratom i sestrama.

Reporterka Kurir televizije Nevena Milošević je na ovu temu govorila sa Peđom Milosavljevićem, advokatom.

Kurir Televizija 

Advokat je prvo objasnio koje krivične prijave prete majci devojčice.

- Reč je sticanju obeležja dva krivična dela, jedna je kršenje porodičnih obaveza a druga je zapostavljanje i zapuštanje maloletnog lica. Za ova krivična dela propisana je kazna zakona od tri do pet godina, sa obzirom da je došlo do ozbiljnog narušavanja zdravlja maloletnog lica propisana je kazna do pet godina zatvora - rekao je, i dodao da može doći do otežavajućih, ali i olakšavajućih okolnosti:

- Kada Tužilaštvo donese odluku o pokretanju odgovarajućeg krivičnog postupka, utvrđivaće se sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti. Prisustvo drugih maloletnih lica koja takođe ne mogu da se staraju o sebi ukazuje na otežavajuće okolnosti koje kaznu približavaju predviđenom maksimumu. 

This browser does not support the video element.

EVO KOLIKO GODINA PRETI MAJCI ČIJE SE DETE OTROVALO ALKOHOLOM! Milosavljević tvrdi: Sve je viđe ovakvih slučajeva, a postoji samo jedan krivac!  Kurir televizija

On je kao krivca za sve više slučajeva zanemarivanja dece naveo tempo života koji je doneo novi vek:

- Nažalost, u našem društvu poslednjih decenija su veoma česti ovakvi slučajevi, mnogo češći nego pre. Valjda je tempo života u ovom liberalnom kapitalizmu takav da ne dozvoljava ljudima vreme da provedu sa decom. Ljudi su zauzeti, rade po dva posla, ima dosta alkoholizma i narkomanije. Ovakav tempo života u ovakvom sistemu nije dobar za razvoj i očuvanje porodice i porodičnih vrednosti na koje so navikli.

Reporterka ističe da je devojčica nakon trovanja bila u bolnici, kao i da ćemo u narednim danima imati više informacija o samom slučaju.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

 Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Kurir u Lazarevcu na mestu gde se trogodišnje dete otrovalo alkoholom  Kurir