U ŠKOLU U KOJOJ JE DETE PALO SA PROZORA UPUĆENA REPUBLIČKA INSPEKCIJA: Ministarstvo prosvete za Kurir povodom incidenta u OŠ "Banović Strahinja"

Zorana Jevtić

U OŠ "Banović Strahinja" na Čukarici, gde je juče desetogodišnje dete palo sa prozora i zadobilo ozbiljne povrede, danas je upućena Republička prosvetna inspekcija, potvrdili su za Kurir u Ministarstvu prosvete.

- Direktorka je obavestila Školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvete o ovom slučaju. Danas je u školu upućena Republička prosvetna inspekcija, koja vrši nadzor nad radom ustanove i postupanjem ustanove u ovom slučaju - kažu u Ministarstvu prosvete za Kurir.

Podsetimo, otac dečaka je prethodno za Kurir ispričao kako je do incidenta došlo.

- Došao sam po decu u školu u 15.55 sati. Pozvao sam sina, rekao je: "Tata, silazim za pet minuta". Nije prošao ni minut, kod školskog ulaza je nešto jako puklo! Od svih roditelja prvi sam dotrcao. Dok sam prilazio nisam ni znao da je to moje dete. Dolazim. Vidim - moje dete! U lokvi krvi. Ide mu krv na usta - ispričao je on.

Učenik koji je pao kroz prozor škole, stabilno je, ali su povrede teške i njegovo stanje se i dalje prati, rekla je danas FoNetu direktorka te škole Tatijana Vasović Novosel i dodala da se detaljno ispituju okolnosti pod kojima se desila nesreća.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Evo u kakvom su stanju učenice na koje je pao plafon! Direktorka škole za Kurir: Pre Hitne pomoći, nastavnica im dala prvu pomoć  Kurir televizija