DEVOJČICA (3) KOJA SE OTROVALA RAKIJOM IMALA 4,5 PROMILA U KRVI: Najnoviji detalji o slučaju iz Lazarevca koji je sve potresao

Protiv majke maloletnog deteta biće podneta krivična prijava za krivično delo kršenje porodičnih obaveza.

Shutterstock

Devojčica iz jednog sela nedaleko od Lazarevca, koja se prošle nedelje u porodičnoj kući otrovala popivši, najverovatnije, rakiju, u Dečju kliniku u Tiršovoj primljena je u stanju visoke alkoholisanosti, a kako se saznaju, u krvi joj je izmereno 4,5 promila alkohola.

Prema rečima izvora iz istrage, malena je bila u veoma teškom stanju, skoro je zapala u komu, ali je na svu sreću dovedena u bolnicu na vreme. Ona je, prema dosada dostupnim informacijama, u kući bila sa dvojicom starije braće i sestrom i u jednom trenutku je, navodno, pronašla flašu sa rakijom, odakle je popila nekoliko gutljaja.

Teško trovanje

Kod odraslog čoveka, teško trovanje nastupa usled prisustva 3,5 do četiri promila alkohola u krvi. Tada se javljaju teška psihomotorna oduzetost, često gubitak svesti, a nekada dolazi i do kome. Koncentracija veća od četiri promila se smatra smrtnim trovanjem, zbog paralize disajnog i kardiovaskularnog centra u mozgu.

Kako je medijima ispričao komšija, deca su je u nesvesnom stanju iznela na trambulinu ispred kuće i dotrčala do njega da jave šta se desilo i traže pomoć. Pokazali su mu i flašu iz koje je pila. On nije imao auto da vozi dete, pa je zvao oca devojčice, koji ne živi sa njima. Čovek je stigao za sat i po vremena i devojčicu u besvesnom stanju odvezao u bolnicu.

- Devojčica se oporavlja, stabilno je i uskoro će biti otpuštena iz bolnice - navodi izvor.

- Zbog tolike količine alkohola u krvi, a treba imati u vidu da je reč o trogodišnjem detetu, pretila joj je dijaliza. Srećom, sve se dobro završilo - dodao je.

Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu juče je naložilo policiji da podnese krivičnu prijavu protiv devojčicine majke. Kako je saopšteno, na osnovu prikupljenih obaveštenja i dokaza proteklih dana ona se sumnjiči da je počinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza. Protiv nje će biti pokrenuta istraga i kada izađe iz bolnice, u kojoj se nalazi od prošle nedelje, biće saslušana u tužilaštvu. Po okončanju dokaznog postupka odlučiće se da li će biti podnet i optužni predlog.

Majka je, inače, bila trudna i imala je spontani pobačaj, pa je zbog toga odvezena u bolnicu u Beograd, gde je zadržana na lečenju. Četvoro njene dece ostalo je samo kod kuće. Navodno je bila zamolila komšiju da vodi računa o njima. U slučaj je uključen i Centar za socijalni rad, a deca su trenutno kod rođaka.

(Novosti.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Kurir u Lazarevcu na mestu gde se trogodišnje dete otrovalo alkoholom  Kurir