JA SAM OVDE ZBOG DVA LISTIĆA, A RUKOPIS NIJE MOJ, ZOVITE GRAFOLOGA : Duško Šarić se javio u sudnici za reč posle prikazivanja fotografija!

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za planiranje ubistva i pokušaj diskreditacije svedoka-saradnika u drugom postupku za šverc kokaina, Nebojše Joksovića, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Ana Paunković

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za planiranje ubistva i pokušaj diskreditacije svedoka-saradnika u drugom postupku za šverc kokaina, Nebojše Joksovića, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu preslušavanjem i čitanjem Skaj poruka među kojima su bile i dve fotografije za koje tužilaštvo tvrdi da su beleške troškova.

Optužnicom je, podsetimo, obuhvaćen i mlađi brat Darka Šarića, Duško Šarić kom se na teret stavlja da je čuvao novac i po nalogu brata plaćao članove grupe. Na papiru koji je prikazan u sudnici piše između ostalog "pozajmica kum", "telefoni Atos i Potos", "Zdravko (hrana)".

Nemanja Nikolić  Duško Šarić

Tužilaštvo u optužnici tvrdi da je papir sa ručno popisanim troškovima preko Skaja Duško poslao Darku Šariću, koji je u to vreme bio u pritvoru. Na drugom papiru, posle popisa troškova u dinarima, podvučena je crta i napisano 71.500 dinara.

- Ja sam se na početku, tokom iznošenja odbrane izjasnio. Na teret mi se stavljaju ova dva listića. Ja prvi put u životu ovo vidim. Ne znam ni ko je pisao, ni šta je pisao, ne znam ništa o tome. Zamolio bih vas da pozovete grafologa da veštači papire, kako bi se videlo da nije moj rukopis - rekao je optuženi Duško Šarić, pošto su u sudnici kao dokaz izvedena dva papira sa rukom pisanim sumama.

Optuženi Darko Šarić dodao je da su izvedeni dokazi "čisto licitiranje, a da ni jedan telefon nije pronađen".

Branioci braće Šarić, advokati Dalibor Katančević i Marko Janković naveli su i da tužilaštvo tvrdi da je reč o komunikacijama, i da su dve fotografije izvedene kao dokaz potpuno neupotrebljive jer se ne zna šta predstavaljaju.

Nemanja Nikolić  Darko Šarić

U sudnici su prikazane i poruke sa Skaja iz 2020. za koje tužilac tvrdi da su dokaz da su optuženi pripadnici MUP-a Danilo Stojanović i Milutin Radovanović osobe pod nadimcima Atos i Potos koje se pominju. Među porukama je jedna u kojoj se navodi da treba da im se kupe Skaj telefoni, kao i jedna u kojoj piše da je "dobio ćerku i da mu je plaćen račun za veselje za 30 ljudi". Podsetimo, tužilaštvo tvrdi da su policajci dobijali novac i poklone da odaju službene tajne i istragu usmeravaju u pogrešnom smeru.

- Pozdravili su te Atos i Potos. Prave neku vikendicu na Avali pa sam im kupio pločice i sanitariju. Rekao sam da je to od mene i tebe.

- Ko pravi vikendicu?

- Ova dvojica, Atos i Potos.

Printscreen  Milutin Radovanović i Danilo Stojanović

Sudija je pitao optužene Stojanovića i Radovanovića da li su oni u tom periodu gradili vikendicu na Avali.

- Nismo pravili vikendicu, mi smo 2018. kupili kuću u Soptotu i to smo renovirali od tada, i danas je renoviramo - rekao je Stojanović.

U sudnici su izvedene Skaj poruke koje se odnose na paljenje automobila biznismenu Goranu Nikolaševiću u avgustu 2020. u Valjevu, a za koje tužilaštvo tvrdi da je organizovao Darko Šarić kako bi to pripisao Nebojši Joksoviću i tako ga diskreditovao kao svedoka saradnika. U sudnci su izvedene poruke koje su prema optužnici razmenjivali pripadnici grupe, kao i tri slike zapaljenog automobila. Šarićevi branioci su naveli da ne stoji tvrdnja tužilaštva da iza dela poruka stoji Darko Šarić jer se sa tog broja šalju poruke "Došla sam s plaže i okupala se", "U sedam idem u Azuro na večeru", jer su pisane u ženskom rodu, a osim toga su naveli i da je u to vreme njihov klijent bio u pritvoru i nije mogao da ide na plažu.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Duško Šarić  Kurir televizija