NEKO ME JE UDARIO PO GLAVI, SAMO SE TOGA SEĆAM: Pijan ubio bivšu ženu i taštu pa se pravdao da ga je neko napao! Preti mu doživotni zatvor

Branislav R. koji je optužen da je u februaru nožem ubio bivšu suprugu i njenu majku pred sudom se branio da se prisetio nekih detalja

Facebook, Nenad Kostić

Branislav R. (48) koji je optužen da je u porodičnoj kući u Rakovcu 18. februara nožem ubio bivšu suprugu Draganu Radić (47) i njemu majku Nadu Četnik (75) izjavio je juče na početku suđenja pred Višim sudom u Novom Sadu izjavio je da se seća samo da je došao u kuću i da ga je neko udario u glavu.

Branislav R. koji se do sada branio ćutanjem, kako prenosi novosadski Dnevnik, pred sudom je izjavio da se u međuvremenu "prisetio nekih detalja".

- U meduvremenu sam se setio nekih detalja. Kada sam se popeo na sprat kuće i otvorio vrata, zadobio sam strahovit udarac u glavu. Nisam video ko me je udario, ali pretpostavljam da je to bio M. C. Mislim da je on bio u vezi sa mojom bivšom suprugom Draganom. Od udarca sam pao na pod, ali sam ustao i krenuo za njim niz stepenice, ka delu gde je boravila Nada. Svetla su bila pogašena, osećao sam veliku mučninu i vrtoglavicu i više se ničega ne sećam. Prvo čega se posle toga sećam je svetlo upereno u moje lice, kada me je ispitivala policija - rekao je Branislav R., kako navodi Dnevnik.

Facebook  Ubijene majka i ćerka

Opisujući dane koji su prethodili kobnom dogadaju, okrivljeni je naveo da je sa bivšom suprugom bio u kontaktu, te da je ona u poslednje vreme često boravila kod njega. Prema njegovim rečima, ranije su se dogovorili da ona te večeri dođe u njegov stan i spremi večeru. Kako nije došla, on ju je pozvao telefonom, ali je bila nedostupna i zbog toga se uputio u kuću u kojoj su živele Nada Četnik i Dragana Radić

Zločin zbog kog Branislavu R. preti kazna doživotnog zatvora, podsetimo, dogodio se u kući pokojne Nade u Rakovcu, kada je, prema navodima tužilaštva Branislav R. uprkos zabrani prilaska i komunikacije sa bivšom suprugom ubio nju i njenu majku.

Kobnog dana, kako se navodi u optužnici, izmedu 19.30 i 19.45 sati sa 2,84 promila alkohola u krvi, u stanju velike ljutnje i besa, okrivljeni je razvalio vrata kuće Nade Četnik, potom joj je nožem naneo 13 ubodnih rana u glavu, vrat, stomak i grudni koš, kao i po drugim delovima tela, potom se popeo na sprat, razvalio vrata i napao bivšu suprugu i naneo joj nožem 23 uboda u vitalne organe, kao i još 10 uboda i pet posekotina po drugim delovima tela. 

Posle jezivog zločina, kako se navodi, telefonomje  pozvao brata, rekao mu šta je uradio, legao na pod i tu sačekao policiju koja ga je uhapsila.

Kurir.rs/ Dnevnik.rs