UBICI STARCA IZ OKOLINE BOLJEVCA ODREĐEN PRITVOR: Evo kako se branio u tužilaštvu! Nije mu prvi zločin

D. B. (46) prvo najavio da će izneti detaljnu odbranu, pa se predomislio i odbio da odgovara na pitanja.

Dado Đilas/Ist Media

D. B. (46) iz boljevačkog sela Podgorac, oumnjičen za teško ubistvo bivšeg ugostitelja Sime Balaševića (90) u selu Bogovina, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru gde se branio ćutanjem, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, osumnjičeni je rekao i da ne želi da odgovara na pitanja tužioca, posle čega je tužilaštvo predložilo da mu se odredi jednomesečni pritvor, što je sud prihvatio.

- Zločin se dogodio u noći između 8. i 9. septembra u kući žrtve u koju je osumnjičeni upao. Starca je vezao za stolicu i mučio kako bi mu ovaj rekao gde drži novac i dragoicenosti. Na kraju je nesrećnog čoveka i ubio. Policija je danima tragala za osumnjičenim, a uhapšen je zahvaljujući DNK tragovima pronađenim na mestu zločina. Kako je D. B. i ranije hapšen i kako njegov DNK već postoji u bazi policije, on je na taj način i identifikovan - objašnjava naš izvor i dodaje da je D. B. posle hapšenja rekao policajcima da će detaljnu odbranu izneti pred tužiocem.

- Međutim, očigledno se predomislio, pa je odlučio da se brani ćutanjem. Uprkos tome, protiv njega postoji ključni dokaz, a to je njegov biološki trag pronađen u kući ubijenog bivšeg vlasnika čuvene kafane. Veliku zaslugu u rešavanju ovog teškog krivičnog dela imaju zaposleni u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, koji su intenzivno radili - objašnjava izvor Kurira.

On dodaje da istražitelji nasravljaju rad na ovom ubistvu, te da prikupljaju i druge dokaze protiv osumnjičenog.

- Rekonstruiše se njegovo kretanje, analizuiraju razgovori sa prijateljima i meštanima, proverava se mobilni telefon... Za ovo krivično delo predviđena je kazna i do doživotnog zatvora - rekao je izvor.

Kako je Kurir juče pisao, uhapšeni D. B. je ranije već robijao zbog ubistva. Naime, on je pre 30 godina kao maloletnik počinio zločin. Takođe, mesec dana pre nego što je, kako se sumnja, ubio Balaševića, on je u selu Podgorac opljačkao ženu (36) kojoj je iz kuće ukrao 20.000 dinara - podseća izvor.

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

ISEKAO ŽENU, SPAKOVAO U ZAMRZIVAČ PA SE OŽENIO: Upravnik zatvora o brutalnim ubicama iz Srbije: Tek je usledio JEZIVI RASPLET  kurir televizija