OGLASILO SE TUŽILAŠTVO POVODOM JEZIVOG SNIMKA SA TIKTOKA! 4 maloletnice brutalno tukle vršnjakinju na ulici!

Printscreen/Instagram/srbjournal

Više javno tužilaštvo u Pančevu oglasilo se povodom video-snimka koji je osvanuo na društvenim mrežama, a na kom se vide uznemirujući kadrovi gde grupa devojčica tuče svoju vršnjakinju

- Više javno tužilaštvo u Pančevu je obavešteno o događaju od 18. septembra 2024. godine u večernjim časovima, povodom saznanja policijskih službenika Policijske uprave u Pančevu da je na društvenoj mreži „TikTok“ objavljen snimak tuče u Pančevu, u Ulici braće Jovanovića, između Tehničke škole „23. maj“ i Mašinske škole „Pančevo“, u kojoj su učestvovale četiri maloletnice, tri rođene 2008. godine, a jedna 2009. godine. Dežurni javni tužilac je naložio Policijskoj upravi u Pančevu da uzme izjave od učesnika događaja, preduzme druge radnje radi utvrđivanja okolnosti događaja, te da prikupljene izjave i dokaze dostavi Višem javnom tužilaštvu u Pančevu - navodi se u saopštenju nadležnog tužilaštva.

Printscreen/Instagram/srbjournal  Devojčice tukle vršnjakinju

U toku 2024. godine Višem javnom tužilaštvu u Pančevu je prijavljeno 144 događaja koji sadrže elemente nasilja primenjenih od strane maloletnih lica. Oni obuhvataju krivične prijave i izveštaje zbog krivičnih dela laka telesna povreda, teška telesna povreda, zlostavljanje i mučenje, ugrožavanje sigurnosti, nasilničko ponašanje i nasilje u porodici. U pogledu ukupnog broj maloletničkih predmeta u tužilaštvu, u 2024. godini je do danas prijavljeno 158 lica, a u 2023. godini 156 lica.

Inače, kako se može videti na snimku, maloletnice brutalno udaraju vršnjakinju, obaraju je na zemlju, a zatim šutiraju i čupaju. Može se videti i da je dosta dece okolo, ali niko ne reaguje i ne meša se. Samo je jedan momak, kako se vidi na kraju snimka, pokušao da ih razdvoji.