Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da podnese ostavku jer ona, kako je ocenio, parlament shvata kao oruđe Srpske napredne stranke i brutalno krši interese građana.

Aleksić je u pisanoj izjavi naveo da je Maja Gojković zloupotrebila funkciju time što je na dva i po meseca suspendovala rad Skupštine zbog beogradskih izbora, a potom za 6. mart zakazala sednicu sa 32 tačke dnevnog reda.

"U objedinjenoj raspravi poslanici će, posle dva i po meseca pauze, raspravljati o deset predloga zakona, među kojima su i predlozi izmena Zakona o policiji, Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima", naveo je Aleksić.

Aleksić je podsetio da je Maja Gojković rad Skupštine prekinula i prošle godine, pred izbore za predsednika Srbije.

"Ovakvo ponašanje dokazuje da smo bili u pravu kada smo glasali protiv njenog izbora i kada smo postavili pitanje da li je osoba koja je za samo nekoliko godina promenila šest partija i šest političkih ideologija, kompetentna da vodi najviše zakonodavno telo", dodao je Aleksić.

Aleksić je ocenio da je zakazivanjem sednice sa 32 tačke dnevnog reda sa objedinjenom raspravom o 10 važnih zakona, Maja Gojković pokazala da Skupštinu Srbije shvata kao oruđe vladajuće partije, a ne mesto u kojem se, kroz raspravu i usvajanje zakona, zastupaju i ostvaruju interesi svih građana.

"Posle još jednog brutalnog kršenja interesa građana i urušavanja institucije parlamenta, najčasnije bi bilo da Maja Gojković sama podnese ostavku", naveo je Aleksić.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: LEDENI DANI U SRBIJI! Evo kada će biti toplije?