FAMOZNO SVETISLAV BASARA: PREISPITIVANJE MEDIJA
Foto: Marina Lopičić

FAMOZNO SVETISLAV BASARA: PREISPITIVANJE MEDIJA

Lični stav -

Koliko vidim - a ne vidim mnogo jer ne gledam televizore nego se oslanjam na dostave mojih obaveštajaca - menadžmenti televizora N1 i Nove baš ne odustaju od namere da Vučića strmopizde TV emisijama. Na tom poslu svaka im je pomoć dobrodošla. Tu „radi“ princip: neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Dok mi ne postane neprijatelj. A posle, posle će njegov neprijatelj postati moj prijatelj. Tako „radi“ srpska politička scena. (Ono „histerična“ se podrazumeva).

Kao što rekoh, moji obaveštajci su mi prosledili na viber tvit mog omiljenog tviteraša - iliti po novom iksadžije - Koste Konstantinovića u kome piše, citiram: „Za samo 24 sata ceo glavni odbor dss bio na @n1srbija. Jeste li svesni da podstičete rast antievropskog raspoloženja davanjem prostora Koštuničinim kadrovima. Snosite odgovornost za to što ćemo ostati u mraku despotizma i predvorju Evrope. Preispitajte uređivačku politiku koja je već duže problematična ili ćemo mi građani morati da preispitamo izbor medija koje pratimo.

Ispod tvita - iliti po novom X-a- priložen je potpuri fotografija istaknutih bojovnika DSS-ovog Sturmabteilunga, koji su u poslednjih nekoliko dana serijski gostovali na @n1srbija. Krem de la krem, šta reći. Počev od nekadašnjeg istaknutog marksiste-lenjiniste Slobodana Samardžića, koji se pravovremeno nacionalno osvestio, preko Đoleta Vukadinovića - koji se, i iz njemu nejasnih razloga, decenijama svrza po političkoj sceni - zaključno sa Aleksandrom Popovićem, čestitim čovekom, za koga mi nikad nije bilo jasno ko li mu je sipao saliguz u kafu da bi se u stanju smanjene uračunljivosti uortačio s pasivnim masovnim zločincima i političkim pozadincima streljanja Zorana Đinđića. Bila je priložena i slika Koštuničinog kamerdinera Vladete Jankovića, kome je Danas - nakon intervjua s Darkom Tanaskovićem - štedro raširio stranice, umal, grešna mi duša, ne napisah - noge.

Tviteraš Konstantinović je idealista, da ne kažem baš naivčina, kome toplo preporučujem da „preispita izbor medija koje prati“. Ne zbog opasnosti da će ga programi N jedinice indoktrinirati desesovskom ideologijom, nego zbog mnogo veće opasnosti od smrti od dosade i proseravanja.

Ono, fakat, N1 je u počecima - i u granicama svojih skromnih mogućnosti - podsticao rast „proevropskog raspoloženja“, ali N1 jediničin menadžment nikada nije imao ništa protiv mraka despotizma i predvorja Evrope iz prostog razloga što su mrak despotizma i predvorje Evrope idealan ambijent za unosne poslove tipa minimumom ulaganja, maksimalna dobit. N jediničin menadžment je računao na idealiste - da ne kažem baš naivčine - poput tviteraša Konstantinovića. I računica mu nije bila bez krčmara. Idealisti su se „primili“, ali nisu glasali u dovoljnom broju. I zato su se - u nadi da će namaći više glasova - okrenuli proverenoj nacionalističkoj priči.

Tu se već zajebala u računu. Pogrešila je format. Glasove ne namiču TV pričaonice, nego „Zadruge“ i „Elite“, sledstveno N jediničinom menadžmentu preporučujem da upriliči rijaliti i da u njega pozove napred pomenute dds-ovce, Staniju, Soraju i Tijanu Ajfon i Carstviju njihovom neće biti kraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track