Ono najbolje u mojim godišnjim odmorima nisu dokolica, odlasci „na egzotične turističke destinacije“, čak ni „aktivno odmaranje“. Ne! Najbolje se odmorim kad prilikom redovnih inspekcija srbskih žutara i đubretara - koje ne prekidam ni na ferijama - naletim na neku golemu bedastoću, pročitam je i sa olakšanjem pomislim: Ne moram sutra pisati o ovom sranju.

Ipak ima sranja koja ostave snažan utisak na mene i koja „arhiviram“ da bih - kad odmor istekne - napisao koju posprdnu reč o njima. Jedna od takvih bedastoća je (ko zna koje u nizu) puštanje u opticaj ideje o obnovi Demokratske stranke. (Cinik će se ovde zapitati: Koje od bezbroja).

Ideju je u jednom od avgustovskih uvodnika lansirao Nedeljnikov gloudur Lalić. Lalić, koliko se sećam, nije zalazio u detalje tipa ko da je obnavlja, na kojim principima i - najvažnije - s kojim programom, ali je zato krle22, vazda spreman ko zapeta puška, Lalićevu ideju očas posla pretvorio u dubaru iliti srpski - „spin“.

Čak i kad uvaljuje dubare - a ova je baš bila povelika - krle22 uvek bude polovično u pravu. Evo, recimo, šta je napisao u ekspozeu, tj. Tviter pismu o namerama da restartuje DS. „Ozbiljno ću pokušati da dođem na čelo DS-a (grohotan smeh vrabaca iz off-a). Istina, nemam ničiju pomoć osim Maskove. Pardon, osim Tvitera. A nemam, realno, ni želju da budem bilo šta, pa ni šef DS. Međutim, mislim da je jedan od glavnih razloga društvene krize koju vlast ne zna kako da hendluje to što u opoziciji ne postoji nijedna ozbiljna stranka i nijedan iole ozbiljan politički lider. I onda je sve prepušteno poludelim medijima i idiotima liderima.“

Zvaće, rekao je još krle22, i Čedu Jovanovića da mu pomogne na poslovima obnove i izgradnje.

Pretpostavljam da ste dokonali da je krle22 100% u pravu u delu u kome piše da u „opoziciji ne postoji nijedna ozbiljna stranka i nijedan iole ozbiljan politički lider“, ali da je 150% u krivu kad kenja da to vlast ne zna da „hendluje“. Još kako zna. A i krle22 joj svojski pomaže, iako nedovoljno da bi se kvalifikovao za pristup na Visoke Trandibalove u vili Bokeljka.

Krle22 je - ko da je božemeprosti Tito - momentalno prešao s reči na dela i preko Tvitera najavio da je samo pitanje dana kad će smeniti Zokija Lutovca i „Đilasove službenike“, što je izazvalo pravu konsternaciju u redovima DS-a, čitaj: u Lutovcu i nekolicini slučajnih prolaznika. No pasaran, „poručio“ je Lutovac.

Moja neznatnost je sve do faze postarijeg mladog majmuna mislila - i pisala - da bi obnova Demokratske stranke bila baš dobra stvar, da bi tek u fazi vrlo starog majmuna dokonala da od tog posla nema ništa i da je zbog nečega dobro što je tako.

Obnova DS-a - koja je, kako rekoh, nemoguća misija - značila bi samo jedno - obnovu Tadićevog DS-a, koji je počivao na Ćosićevoj ideologiji obnove Dušanovog Carstva. Ako već nešto treba obnavljati, zašto odmah ne obnoviti Dušanovo Carstvije. Čemu postupnost?