Očekivao sam da će vest o Tadićevim smrtonosnim pretnjama Vuletiću, izrečenim u Udbinoj menzi „Madera“, izazvati bar osrednju moralnu paniku u redovima „građanske Srbije“, da će se oglasiti „Srbija protiv nasilja“, da će graknuti divna stvorenja koja svako malo nariču zbog „targetiranja“ i „crtanja meta“, da će vazda politički korektni televizor N1 „najoštrije osuditi nasilje.“ Kad ono - ništa. Ni mukajet.

Gornji pasus je bio najobičnije ćeranje komendije. Znao sam da će pizdarija proći „ispod radara“. Kako sam znao? Reko mi jedan čo’ek, eto kako. Opet sam ćerao komendiju. Niko mi nije rekao. Bilo je dibidus predvidivo da će gvozdeni zakon cincarsko-kalburske omerte obaviti posao. Kao i toliko puta pre toga.

Već čujem relativizatorske glasove iz off-a koji rogobore: Ali niko nije mogao znati za pičvajz, nasilnički čin se dogodio u četiri oka (ako uračunamo i policajca, u šest). Ali to je bullshit. Napraviti sranje u „Maderi“ isto je što i napraviti sranje u Dnevniku 2 RTS-a. „Madera“ je najjavnije mesto u Beogradu.

Još dok je bio u tzv. ofisu, JexS nije bio s raskida da se s vremena na vreme oda nasilničkom ponašanju. Zbog delikatnosti materije, da tako kažemo, zasad neću pominjati pikanterije, ali ako se Tadić uskurči i počne da kenja po dvorištu - čitaj: po mojim drugarima - proradiće srpski WikiLeaks.

Cincarsko-kalburska omerta je obavila posao i prigodom JexS-ovog sponzorisanja nasilničkog ponašanja državnim - divna stvorenja bi rekla - „našim“ - parama. Mislim na aferu u kojoj je za tričavih milion zarez nešto dolara iz američkog zatvora otkupljen određeni Kovačević, koji je prethodno maltene nasmrt umlatio kolegu studenta. Ceo MIP je bio angažovan u akciji ilegalne repatrijacije siledžije. Kažem „ilegalne“ zato što je milion i kusur dolara bila kaucija, Kovačević nije smeo da napušta SAD. (Ovaj pasus posvećujem divnim stvorenjima koja nariču nad „otetom državom“.)

Zašto Amerikanci nisu reagovali? Boleo ih je qwrz, eto zašto. Kurtalisali se bede, inkasirali milion i kusur dolara. Čist ćar. A zašto ovdašnja javnost nije reagovala? Zbog cincarsko-kalburske omerte, eto zašto.

Neodgovornost za sponzorisanje nasilničkog ponašanja državnim parama pala je na picopevca, Jeremića, koji, fakat, jeste operativno rukovodio akcijom, ali i nož i pogača i visak i mistrija su bili u JexS-ovim rukama. Nije to moglo proći bez njegovog odobrenja.

Treba li uopšte pominjati JexS-ova aktivna i pasivna saučesništva u Koštuničinim nasilničkim akcijama, pogromima i referendumskim lopovlucima, uvrhunjenih „veličanstvenim mitingom za Kosovo“, na kome je demoliran i delimično spaljen Beograd, a pala je i jedna ljudska žrtva.

Kao što sam sto puta rekao, Visoko Vučićevo Carstvije nije ništa upropastilo, niti je razvalilo nijednu instituciju, niti otelo državu, samo je ogolilo - verovatno nehotično - koliko je duet Koštunica-Tadić - umalo, grešna mi duša, ne napisah Selimova-Želčevski - upropastio tek započete reforme i razvalio začetke institucija.