GROZNI PRIZORI: U Siriji mučili i ubili 11.000 zarobljenika!
Foto: Printscreen Yt

Stravični dokazi

GROZNI PRIZORI: U Siriji mučili i ubili 11.000 zarobljenika!

Planeta -
Policijski fotograf je iz Sirije, pretstavljen kao Cezar, prokrijumčario je oko 55.000 stravičnih fotografija i ispričao kako mu je posao bio da fotografiše tela ubijenih, što je ujedno bio i dokaz da je smaknuće izvršeno

DAMASK - Policijski fotograf je iz Sirije prokrijumčario oko 55.000 fotografija na kojima se vidi da su vlasti maltretirale i mučile nekoliko hiljada ljudi.

Tim bivših tužioca za ratne zločine objavio je izveštaj kojim terete sirijske vlasti da su od početka rata u toj zemlji mučili i ubili 11.000 ljudi.

Iz Sirije su prokrijumčarene fotografije mrtvih zatočenika, a istraživači su pregledali na hiljade tih fotografija.Napisali su izveštaj na 31 stranici, koji se temelji uglavnom na materijalima koje im je dao policijski fotograf iz Sirije, predstavljen samo kao Cezar. Iz zemlje je odneo preko 55.000 fotografija ubijenih.

Cezar je ispričao kako mu je posao bio da fotografiše tela ubijenih, što je ujedno bio i dokaz da je smaknuće izvršeno. Dodao je kako su uglavnom porodicama ubijenih govorili da je uzrok smrti srčani udar ili problemi s disanjem.

Fotograf je rekao kako su među ubijenima uglavnom bili mlađi muškarci, koji su na telu imali tragove mučenja. Nekim žrtvama su iskopane oči, a na nekim telima se vide tragovi gušenja i mučenja strujom.

Izveštaj će se službeno dostaviti Ujedinjenim nacijama, vladama i organizacijama za zaštitu ljudskih prava. Istražitelji su istakli kako ovim žele dokazati da je sirijski predsednik Bašar al Asad počinio ratni zločin, za koji su sigurni da će mu se suditi.

http://www.youtube.com/watch?v=jBr6HMkMB4o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track