PANIKA: Ćerke Baraka Obame na udaru manijaka!
Foto: Kurir štampano

Bela kuća alarmirala čitav Vašington

PANIKA: Ćerke Baraka Obame na udaru manijaka!

Planeta -
Metju Evan Goldstajn (55) kolima pratio Sašu (12) i Maliju (15) od škole i probio tačku bezbednosti rezidencije predsednika Amerike

VAŠINGTON - Progonitelj.Prava panika zavladala je u glavnom gradu SAD Vašingtonu nakon što je Bela kuća podigla uzbunu kad je, najverovatnije psihički poremećeni, Metju Evan Goldstajn (55) kolima pratio ćerke američkog predsednika Baraka Obame Sašu (12) i Maliju (15), a zatim pokušao neovlašćeno da uđe u dvorište palate lidera zemlje, gde ga je konačno savladalo obezbeđenje. Progonitelj devojčica išao je za njima celim putem od škole „Sajdvel frends“ udaljene nešto više od šest kilometara od Bele kuće, a još nije razjašnjeno šta je nameravao da uradi. Američki mediji već su počeli da spekulišu o brojnim teorijama, među kojima je i ona da je potencijalni napadač možda mesecima vrebao ćerke prvog čoveka SAD.Tek nakon što je probio kontrolni punkt, pripadnici tajne službe su ga zaustavili, pretresli do gole kože, a potom i uhapsili. Goldstajnov automobil je ispražnjen zbog potrage za eksplozivom ili drugim opasnim napravama, međutim agenti nisu uspeli ništa da pronađu. Uprkos tome, zbog incidenta je zavladala panika u Vašingtonu, a Bela kuća je stavljena u stanje uzbune.- Čitava Bela kuća je pretražena i utvrđeno je da je sve u redu - rekao je portparol američke tajne službe.Istražitelji ne isključuju mogućnost da je Goldstajn imao mračne i seksualne motive. Međutim, to će se znati tek nakon istrage, a Goldstajn će do tada ostati u pritvoru.

BIOGRAFIJA Metjua Evana Goldstajna- Metju Evan Goldstajn završio je Univerzitet „Džordž Mejson“.- Radi kao IT specijalac u američkoj poreskoj službi od 1990.- Aktivan je u ateističkim krugovima.- Na sajtu Secular. org opisao je sebe kao sekularistički nastrojenog humanistu i člana Demokratske partije.- Učlanjen je u grupe Sekularna koalicija za Ameriku i Freedom From Religion Foundation.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track