Federacija BiH najavila žestok obračun sa svima koji pokušavaju da se obogate na tuđoj nevolji

"Dobili smo veliki broj poziva građana i udruženja potrošača, a najviše iz Tuzle, koji se žalei da se pojedini proizvodi na tržištu prodaju po ceni i do 200 puta višoj od realne. To je sramota. Onaj ko prodaje vodu i mleko da bi zaradio na tuđoj muci treba biti svezan i sproveden u zatvor, radnja zatvorena, a roba oduzeta", izjavio je ministar trgovine Federacije BiH Milorad Bahilj.

"Vanredno stanje je kao ratno. U takvim situacijama vlada može da naloži i stavi u funkciju nečiju privatne imovine radi spasavanja života, pa zašto ne i oduzela robu i zatvorila radnju onima koji pokušavaju da se obogate na tuđoj nevolji", revoltiran je Bahilj.

Vlada Federacije BiH, koja je u stalnom zasedanju, na zadužila je na današnjoj sednici Federalno ministarstvo trgovine i Federalnu upravu za inspekcijske poslove da, u saradnji s nadležnim telima i inspekcijama svih županija u FBiH, intenzivno prate kretanje cena, kao i da u slučajevima nezakonitog i neosnovanog povećanja cena i mogućih zloupotreba, hitno poduzmu mjere iz svoje nadležnosti i o tome informišu Vladu Federacije BiH.

Građani prijavljuju profitere na broj 033/212-602. Najviše prijava odnosi se na povećanje cena brašna.