Putin: Rusija će uprkos svemu pregovarati sa Amerikom
Foto: Reuter

Dolazi u Pariz

Putin: Rusija će uprkos svemu pregovarati sa Amerikom

Planeta -
Mi jedva da imamo ikakve trupe u drugim zemljama, dok SAD imaju trupe svugde, imaju vojne baze širom sveta i svuda učestvuju u odlučivanju o sudbinama drugih naroda, iako su hiljadama kilometara udaljene od njihovih granica", konstatovao je Putin.

MOSKVA - Rusija je i dalje spremna za dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je najbolji način da se postigne uzajamno razumevanje, poručio ruski predsednik Vladimir Putin.

"Nemam razloga da verujem da američki predsednik ne želi da razgovara sa ruskim predsednikom, ali na kraju krajeva, on je slobodan da tako postupi", rekao je Putin u intervjuu francuskoj televiziji TF1 i radio stanici Evropa 1

Uvek sam spreman za dijalog i mislim da je to najbolji način da se postave mostovi", istakao je šef ruske države, navodeći da je sa američkim predsednikom Barakom Obamom do sada povremeno razgovarao telefonom.

Putin je ukazao na izuzetno agresivne akcije Vašingtona u međunarodnoj areni, navodi ruska agencija.

Nije tajna, naveo je Putin, da upravo SAD godinama sprovode "najagresivniju, najrigidniju politiku u cilju zaštite sopstvenih interesa, kako to shvata američka administracija".

"Mi jedva da imamo ikakve trupe u drugim zemljama, dok SAD imaju trupe svugde, imaju vojne baze širom sveta i svuda učestvuju u odlučivanju o sudbinama drugih naroda, iako su hiljadama kilometara udaljene od njihovih granica", konstatovao je Putin.

Ruskog predsednika će, kako je najavljeno u četvrtak primiti francuski šef države Fransoa Olanda u Jelisejskoj palati, a u petak će, zajedno sa drugim svetskim liderima, prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice iskrcavanja u Normandiju (Dan D), navode francuski mediji.

Francusko predsedništvo je ranije najavilo da će Oland primiti i američkog predsednika Obamu u Jelisejskoj palati 5. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track