Biznis Sergeja Gljadelkina, o kom se tako malo zna, postaće najveća konkurencija austrijskom Starbagu, koji dominira na hrvatskom građevinskom tržištu

ZAGREB - Ruski biznismen Sergej Gljadelkin treba da bude poslednji spas za posrnulu hrvatsku građevinsku firmu "Hidroelektra niskogradnja", čijih 900 radnika mesecima nije dobilo plate.

Taj ruski poslovni čovek, koji je već većinski vlasnik Instituta IGH, firme za projektovanje i nadzor, kupovinom građevinske kompanije snažno bi se pozicionirao u hrvatskom građevinskom biznisu jer bi mogao da ponudi kompletnu uslugu - od projektovanja do izgradnje, piše Jutarnji.hr. Velika prednost "Hidroelektre" je što ima sve potrebne reference za rad u izgradnji puteva, gasovoda, stambenih zgrada, hidroelektrana, nuklearnih elektrana, vodovoda i slično.

S Institutom IGH i "Hidroelektrom" Gljadelkin bi mogao da postane jedan od jačih igrača na hrvatskom građevinskom tržištu, na kom je glavni austrijski "Strabag", a od domaćih firmi najjači je "Viadukt".

jevgenija-krjukova.jpg
printscreen YT 
Gljadelkin je oženjen prelepom ruskom glumicom Jevgenijom Krjukovom (Foto: Printscreen YouTube)

O Gljadelkinu (43) Hrvati znaju vrlo malo; došao je u Hrvatsku pre deset godina s odličnom reputacijom i ubrzo dobio državljanstvo. Biznisom je počeo da se bavi kad je imao 23 godine i fokusirao se na razvoj, vođenje i gradnju investicionih projekata. Dosad je sagradio dva miliona kvadratnih kilometara rezidencijalnih i poslovnih objekata.

Informacije o privatnom životu Sergeja Gljadelkina su šture i obične. Živi sa suprugom Jevgenijom Krukovom, poznatom glumicom, i decom. Za nju se zna da se svojevremeno okupala na studijana arhitekture, a slikala se i za Plejboj. U Rusiji imaju zvezdani status. Iako ima tek 43 godine, Gljadelkin već ima i unuke. U Hrvatskoj mu je i jahta, kojom porodica obilazi jadransku obalu.