Prodavali drogu onlajn

Prodavali drogu onlajn

Planeta -
Uhapšeno 15 članova grupe koji su imali kupce u 34 zemlje, a oni su im plaćali na razne načine - gotovinom ili karticama, a preti im doživotna

LOS ANĐELES - Međunarodna kriminalna grupa, koja je preko interneta prodavala razne vrste narkotika, od marihuane do meskalina i imala oko 3.000 mušterija širom sveta, razbijena je hapšenjem 15 članova u nekoliko zemalja, saopštile su američke vlasti.

Prema optužnici podignutoj u sudu u Los Anđelesu, osmorica ljudi predvodila su grupu "Farmers market", koja je trgovcima drogom - uključujući LSD, ekstazi i ketamin - omogućavala da narkotike anonimno prodaju preko interneta.

Između 2007. i 2009. godine grupa je dobila više od 5.000 porudžbina različitih narkotika, u vrednosti od najmanje milion dolara.

Holanđanin Mark Vilems (42), za kojeg se smatra da je vođa ove grupe, uhapšen je u ponedeljak u svojoj kući u Holandiji, prenela je agencija AP.

Ostalih sedmoro članova grupe uhapšeno je, takođe u svojim kućama, u Holandiji i američkim državama Kolumbija, Ajova, Mičigen, Džordžija, Njujork, Nju Džersi i Florida.

Vlasti su zaplenile halucinogene pečurke, hašiš, LSD, marihuana i ekstazi.

Članovi grupe imali su kupce u 34 zemlje, a oni su im plaćali na razne načine - gotovinom ili novčanim transferima preko vestern juniona i pejpala.

Ukoliko budu osuđeni, optuženima preti kazna doživotnog zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track