Španac koji je 2010. godine proglašen mrtvim pronađen je u šatoru u gustoj šumi izvan grada Skalino u italijanskoj Toskani

Pronašli su ga italijanski berači pečuraka. Reč je Karlosu Sančezu Ortizu de Salazaru (47), lekaru koji je pre 19 godina nestao iz svoje kuće u Sevilji.

On se borio sa teškom depresijom a španske vlasti su ga službeno proglasile mrtvim 2010. godine. Dvoje Italijana naletelo je na njegov šator dok su u potrazi za pečurkama ulazili sve dublje u šumu.

Naišli su na odbačene plastične boce i kanistere za vodu dok nisu naleteli na šator čoveka koji je, kako su kasnije ispričali, imao prljavo lice i dugu bradu.

Prestravljeni, dvojica Italijana pobegla su što dalje od prizora. Ipak, vratili su se nekoliko sati kasnije s rendžerom. Salazar ih je dočekao i pozdravio:

“Španac sam, ime mi je Karlos i živim ovde od 1997. godine. Ne želim živeti među ljudima, sad kad ste me našli moram se odseliti”, kazao je on a prenos "The Local".

Pre nego je otišao, dokazao im je priču izvadivši svoj stari pasoš koji su berači gljiva uspeli da uslikaju smartfonom. Koristeći te fotografije, vlasti su uspele da lociraju Salazarovu porodicu koja je stigla u Italiju:

“To je on. To je naš Karlos. Živ je i to je najvažnije”, rekli su njegovi uplakani roditelji za Korijere Dela Sera.

Tražili su sina u subotu ujutro u šumi, ali je on već napustio mesto gde je živeo sve ove godine.“Nema mu ni traga. Ko zna hoćemo li ga opet uspeti naći”, izjavio je gradonačelnik Skarlina Marčelo Stela.

Ali njegovi roditelji neće odustati od potrage za sinom za kojeg su bili uvereni da je mrtav:“Poštujemo njegovu želju i slobodu ali ne mičemo se odavde dok ga ne zagrlimo. Barem jednom, zadnji put”, kazala je Karlosova majka Amelia.

Stanovnici Skarlina nagađaju da je preživeo sve ove godine neprimećen jer je verojatno uzgajao hranu ili je noću kopao po smeću uz ivicu grada.

(net.hr)