Jedan muškarac iz Južne Afrike optužen je za pokušaj ubistva kada je bacio svoju šestomesečnu ćerku sa vrha kolibe kako bi sprečio rušenje, u delu grada poznatom po bespravno podignutim objektima.

Muškarac (38) je poneo bebu na krov svog doma u znak protesta protiv buldožera koji su došli da ruše, u gradu Kvadvesi u Južnoj Africi. Šest policajaca postrojilo se na zemlji dok se jedan popeo na krov da bi probao da razgovara sa njim. Čovek je držao bebu za nogu, onda ju je bacio.

Drama se odigrala na krovu nelegalno izgrađene kolibe, a policija je trebalo da obezbeđuje tim za rušenje, dok je oko 150 ljudi protestovalo, bacalo kamenje i palilo gume. Kada je uspostavljen red, otac se popeo na krov sa detetom i tražio da se rušenje prekine.


Pregovarači nisu uspeli da ga odvrate, policija je krenula u akciju spasavanja.

"Hteo je da spreči tim za rušenje da unište kolibu", rekao je portparol policije. Kako je istakao, beba je vraćena majci (35), a njihov slučaj ispituju socijalne službe kako bi se osigurala sigurnost deteta.


Uprkos svemu, tim za rušenje je nastavio sa akcijom i uništio 90 građevina koje su ilegalno napravljene na ničijoj zemlji.

Kurir.rs/Dejli mejl
Foto: Facebook/SA Police Service