Na svadbenom prijemu koji se održava u Vindzorskoj palati, nova vojvotkinja od Saseksa Megan Markl i njen suprug, princ Hari ugostiće visoke zvanice uz veoma bogat i pažljivo odabrani meni.

Najviše pažnje naravno privukla je mladenačka torta koju je dizajnirala Kler Ptak, a koju mediji već porede sa onom koju su 2011. imali Vilijam i Kejt.

Na prijemu bi mladenci trebalo i da preseku svadbeni kolač, za koji je saopšteno da je napravljen u kraljičinoj rezidenciji u Sandringemu i da u sebi sadrži sirup od zove i limuna.

Kolač je ukrašen švajcarskim kremom od belanaca i ukrašen britanskim cvetovima, uključujući ruže i božure.

profimedia0096834765-william-and-kates-wedding-cake.jpg
Profimedia 

Za razliku od torte koja je pravljena z aVilijama i Kejt a koja je imala 8 spratova, dizajn Kler Ptak se sastoji od tri posebne manje torte koje su međusobno povezane cvetnom dekoracijom. Obe torte, međutim imaju mekanu glazuru za razliku od svojih "prethodnica".

epa10.jpg
EPA 

Kada se radi o meniju, zvanicama će biti ponuđeni slani kanapei koji uključuju škotske rakove umotane u dimljene losose sa limunom, grilovanu šparglu umotanu u pršutu, baštensku panakotu sa prepeličjim jajima i limunovom travom, domaći paradajz sa tartarom od bosiljka, krokete od vindzorske jagnjetine, pečeno povrće sa džemom od vlašca, tople špargle sa mocarelom i paradajzom.

Gosti će moći da probaju i kuvana jela, poput hladne piletine sa pečurkama i prazilukom, pečurke i rižoto od mente sa kačkavaljem, uljem tartufa i listićima parmezana, na tihoj vatri prženu svinjetinu sa kompotom od jabuka.

Kada se radi o dezertu, zvanice će osim torte moći da probaju i makaronse od pistaća i šampanjca, biskvite krem brule od pomorandže i minijaturne biskvite od rabarbare (vrsta jagodične biljke).

Sve detalje sa kraljevskog venčanja pogledajte OVDE.

Kurir.rs / BBC, Tanjug

Foto: Twitter / Kensington Palace‏