Predsednik SAD, Donald Tramp, i liderka demokrata u Predstavničkom domu Kongresa, Nensi Pelosi, pozvani su danas na Molitvenom doručku u Vašingtonu da prevaziđu podele za dobrobit američkog društva.

Molitveni doručak je na istom mestu okupio članove Trampove administracije i Kongresa, a govornici su ukazivali na nivo podela u zemlji.

Tramp je u svom obraćanju na Molitvenom doručku izjavio da je "Amerika zemlja koja veruje u iskupljenje".

epa.jpg
EPA 
foto: EPA

Tramp je zahvalio verskim vođama na podršci koju pružaju reformi kriminalnog sistema.

"Američki narod veruje u iskupljenje", rekao je predsednik SAD. On je dodao da će uvek štititi vernike i da ih "neće izneveriti".

epa-tramp01.jpg
EPA 
foto: EPA

Donald Tramp je 12. predsednik SAD koji je održao govor na Molitvenom doručku, kojem su prisustvovali svi američki predsednici počev od Dvajta Ajzenhauera.

Osnivač organizacije "Misija međunarodne pravde", Gari Haugen, koji je pozvao Trampa i Pelosi da prevaziđu "plemenske podele", govorio je o "lomljenju američke porodice" i o duhu obeshrabrenja u zemlji.

On je, međutim, ukazao da bi američko društvo moglo da se ujedini oko pitanja kao što su reforma krivičnog prava i borba protiv epidemije upotrebe narkotika.

Među govornicima je bio i sveštenik Majkl Kari, koji se našao na naslovnim stranama svetskih medija posle propovedi o moći ljubavi na venčanju britanskog princa Harija i nekadašnje glumice Megan Markl.

Kurir.rs/Beta
Foto: EPA