Snažne oluje sa grmljavinom, noseći sa sobom vetrove brzine od 112 kilometara po času, pogodile su u sredu uveče saveznu američku državu Mičigen, a ostaci tropske oluje Kristobal preselili su se sa američkog srednjeg zapada ka Kanadi.

Oluja Kristobal je, krećući se od Meksičkog zaliva do američkog srednjeg zapada, izazvala poplave, oborila drveće i dalekovode, oštetila domove i preduzeća u Indijani, Viskonsinu, Misuriju i Ajovi.

Do sinoć je palo oko pet centimetara kiše u gradu Midland u saveznoj državi Mičigen, gde su postoje veće pretnje od poplava nakon što su prošlog meseca probijene dve brane posle višednevnih padavinina.

Za sada nema podataka o poplavama ili eventualnoj materijalnoj šteti, prenosi AP.

Na jugoistoku Mičigena otcepio se krov crkve, dok je u Detroitu zasijalo sunce nakon pljuska, ali je potom opet pala kiša, praćena snažnim vetrovima i gradom.

Oko 430.000 korisnika državnih elektroenergetskih usluga ostalo je bez struje u sredu uveče.

U okrugu Otava na zapadnu Mičigena bilo je oluja sa grmljavinom, a u Holandu oglasili su se sirene koje upozoravaju na oluju pošto su vetrovi dostigli brzinu od 112 kilometara po času.

U Holandu je oboreno drveće i dalekovodi, prenosi AP.

Meteorološke službe objavile su u sredu uveče upozorenje za nevreme na jezeru Mičigen zbog mogućnosti da snažni vetrovi dovedu do nastanka talasa više od 1,8 do 3,1 metara.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia