A OD TRAMPA LAMBORGINI Preduzetnik iz Majamija lagao da bi dobio milione državne pomoći, evo kako se pravda (FOTO)
Foto: U.S. Attorney's Office, Miami-Dade County Department of Corrections

bruka

A OD TRAMPA LAMBORGINI Preduzetnik iz Majamija lagao da bi dobio milione državne pomoći, evo kako se pravda (FOTO)

Planeta -

Preduzetnik iz Majamija je deo državne pomoći plaće potrošio na Lamborgini Hjuriken

Ministarstvo pravde optužilo je Dejvida T. Hajnsa (29) da je tražio 13,5 miliona dolara zajma preko nekoliko lažnih kompanija. Vlasti su saopštile da je potrošio 318.000 dolara na italijanski sportski automobil i imao 3,4 miliona dolara na bankovnim računima.

Prema Njujork Tajmsu Hajns je tvrdio da upravlja sa četiri kompanije sa desetinama zaposlenih sa oko četiri miliona dolara mesečnih troškova. Tajms tvrdi da je Hajns dobio tri isplate u iznosu od 3,9 miliona dolara.

„U danima i nedeljama posle isplate sredstava JPP-a, u žalbi se navodi da Hines nije vršio isplate plata koje je tražio u zahtevima za kredit“, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde. "Međutim, kupovao je u luksuznim radnjama i odmaralištima u Majami Biču."

foto: U.S. Attorney's Office

Ranije ovog meseca, vlada je identifikovala otprilike 650.000 uglavnom malih preduzeća i neprofitnih organizacija koje su primale novac poreskih obveznika preko federalnog programa koji je bio zamišljen da ublaži gubitak posla zbog koronavirusa, ali je takođe imao koristi od bogatih, dobro povezanih kompanija i nekih firmi u vlasništvu slavnih.

Od 30. juna program je dodelio 521 milijardu dolara. Ministarstvo finansija identifikovalo je samo deo ukupnih korisnika kredita u ponedeljak, imenovajući samo kompanije koje su dobile više od 150.000 dolara. Te firme činile su manje od 15 procenata od gotovo 5 miliona malih kompanija i organizacija koje su dobijale kredite.

foto: Miami-Dade County Department of Corrections

Hajns je optužen za bankarsku prevaru, davanje lažnih izjava finansijskoj instituciji i učestvovanje u transakcijama protivpravnim prihodima, rekli su vlasti.

Čad Pjotrovski, advokat kompanije Hines, rekao je za list da je njegov klijent legitiman vlasnik preduzeća, koji je „poput miliona Amerikanaca tokom pandemije finansijski trpio“. Raduje se što će moći da kaže svoju stranu priče, rekao je advokat.

Kurir.rs/Fox

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track