HAKAN JE GURNUO TRUDNU SUPRUGU SA LITICE POSLE SELFIJA: Kad je pokušao da podigne novac od osiguranja on je uhapšen
Foto: EPA

Ubistvo u dolini leptira

HAKAN JE GURNUO TRUDNU SUPRUGU SA LITICE POSLE SELFIJA: Kad je pokušao da podigne novac od osiguranja on je uhapšen

Planeta -

Hakan Ajsal (40) uhapšen je posle tri godine istrage zbog osnovane sumnje da je u junu 2018. godine svoju trudnu ženu Semru Ajsal (32) gurnuo sa stene u provaliju duboku 1.000 metara dok su bili na odmoru u Dolini Leptira blizu grada Mugla u Turskoj.

Hakan je u policiji odbio da prizna krivicu za smrt supruge i tvrdi da je reč o nesrećnom slučaju, iako ga policija sumnjiči i tvrdi da ima čvrste dokaze da je Hakan svoju suprugu Semru gurnuo sa litice, pošto su prethodno napravili čitavu seriju zajedničkih fotografija, piše britanski Miror.

Ovaj britanski tabloid tvrdi da je jedan od glavnih motiva za ovo ubistvo najverovatnije bio novac od životnog osiguranja.

Inače kako ovaj tabloid piše Semra Ajsal i njen suprug Hakan proveli su tri sata na litici pre smrti.

Tužioci su tvrdili da je jedini razlog zbog koga su tri sata sedeli na litici bio taj što je Hakan morao da čeka i da se uveri da nikoga nema u blizini da počini ubistvo, a kad je shvatio da su sami, namerno ju je ubio gurajući je sa litice.

U optužnici se takođe navodi da je Ajsal ubrzo tražio isplatu osiguranja u iznosu od 400.000 turskih lira (oko 4.800 evra), ali je to odbijeno kada su objavljene vesti o istrazi.

Brat stradale Semre izjavio je da je ponašanje njegovog zeta posle ove tragedije bilo čudno.

"Kada smo otišli do Zavoda za sudsku medicinu po telo, Hakan je ostao da sedi u automobilu. Moja porodica i ja smo bili slomljeni, ali Hakan nije izgledao tužno, izjavio je on i dodao da je njegova sestra bila uvek protiv dizanja kredita.

"Međutim, pošto je umrla, saznali smo da je imala tri kredita koje je Hakan uzeo na ime moje sestre. Takođe, Hakan se plašio visine, kojim ekstremnim sportom će se baviti kad se boji visine?", upitao je žrtvin brat.

Upitan o sumnjivim premijama osiguranja, Ajsal se pravdao da se bavio ekstremnim sportovima.

"Ekstremni sportovi me zanimaju od 2014. godine padobranstvo, bandži džamping, rafting. Zbog toga sam imao životno osiguranje pre nego što sam se oženio", izjavio je Ajsal

Hakal je u policiji negirao krivicu i dalje tvrdi da je u pitanju nesrećni slučaj i da je posle završetka slikanja nejgova žena stavila telefon u svoju torbu.

"Kasnije me zamolila da joj opet dam telefon. Ustao sam i potom čuo kako moja žena vrišti iza mene kad sam se udaljio nekoliko koraka da izvadim telefon iz njene torbe. Kad sam se okrenuo, nije bila tamo. Nisam gurnuo moju ženu “, rekao je Ajsal.

Kurir.rs/Miror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track