Drugoplasirani predsednički kandidat levičar Andres Manuel Lopes Obrador doneo je na konferenciju za novinare svinju, ovcu i piliće kako bi potkrepio svoje navode

SIJUDAD DE MEHIKO - Drugoplasirani predsednički kandidat u Meksiku, levičar Andres Manuel Lopes Obrador doneo je na konferenciju za novinare svinju, ovcu i piliće kako bi potkrepio svoje navode da su građani na izborima dobijali životinje u zamenu za svoj glas.

Lopes Obrador je za podmićivanje birača optužio Institucionalnu revolucionarnu partiju (PRI), čiji je kandidat Enrike Penja Nijeto pobedio na prošlomesečnim predsedničkim izborima.

On je prethodno podneo sudu žalbu na izborne rezultate, prema kojima je imao 6,6 odsto glasova manje od Nijeta, čija je partija na čelu Meksika duže od sedam decenija.

Asošijejtid pres navodi da je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, od svih životinja najglasnija bila svinja, dok su ovce mirno žvakale travu, a kokoške i nekoliko ćurki kljucale po zemlji.

Pristalice Lopesa Obradora tvrde i da je PRI tokom kampanje poklanjala biračima novčane vaučere i kućne aparate, što ta partija demantuje.