Josipovićev problem: Pupovac Srbin a ne Hrbin

Josipovićev problem: Pupovac Srbin a ne Hrbin

Planeta -
Čelni čovek srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj je, kaže Dušan Bastašić, kriv zbog toga što ne dozvoljava da se zaboravi prošlost.

BANJALUKA - Milorad Pupovac ne pokazuje dovoljno volje da postane politički Hrvat ili “Hrbin” i to je krivica zbog koje se predsednik Srpskog narodnog veća našao na udaru hrvatskog predsednika, izjavio je Dušan Bastašić, predsednik Udruženja potomaka i poštovalaca žrtava kompleksa ustaških logora “Jadovno 1941".

“Pod “Hrbinom” se podrazumeva Srbin iz Hrvatske koji radi na urušavanju i dezintegraciji srpskog pravoslavnog identiteta. To je u Hrvatskoj viševekovna, dosledna i duboko ukorenjena praksa u kojoj država, `puk` i crkva deluju u istom stroju. Svi kao jedan”, tvrdi Bastašić, prenosi Big radio.On podseća Ivu Josipovića da nije Pupovac, nego hrvatski predsednik, ključan za rešavanje teških, očitih i dugogodišnjih problema koje ima Hrvatska.Čelni čovek srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj je, kaže Bastašić, kriv zbog toga što ne dozvoljava da se zaboravi prošlost.“Nedolaskom u Knin Pupovac se jasno odredio prema karakteru akcije i ulozi hrvatskih vojnih i policijskih snaga u proterivanju više od 220. 000 Krajišnika i ubistvu njih 2.000 avgusta 1995. godine”, zaključio je Bastašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track