ZIMSKA OLUJA PRAVI HAOS U SAD I KANADI: Dve osobe stradale, vanredno stanje u više država, tornada na Floridi, hiljade bez struje
Foto: Printscreen/YouTube

sneg i led

ZIMSKA OLUJA PRAVI HAOS U SAD I KANADI: Dve osobe stradale, vanredno stanje u više država, tornada na Floridi, hiljade bez struje

Planeta -

Snežna oluja donela sneg i led u delove SAD i Kanade. Na hiljade letova je otkazano, a u nekim državama na jugoistoku došlo je do prekida električne energije.

Virdžinija, Džordžija, Severna i Južna Karolina proglasile su vanredno stanje, dok je stotine hiljada domova na severozapadu ostalo bez struje.

Istok SAD u nedelju je pogodila žestoka zimska oluja koja je stigla sa Srednjeg zapada i donela sneg, led, olujne vetrove i tornada i potom nastavila svoj neumoljivi marš dalje.

Desetine hiljada ljudi ostalo je bez struje u Džordžiji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini i Floridi. Patrole su prijavile su stotine saobraćajnih nesreća na autoputevima, a tornado je probio park prikolica na Floridi.

Dve osobe su stradale kada je njihov automobil sleteo sa puta i naleteo na drvo u blizni Rajlija u Severnoj Karolini.

Otkazano je više od 1.200 nedeljnih letova na aerodromu u Šarlotu, Severna Karolina.

Američka Nacionalna meteorološka služba saopštila je da će nevreme pogoditi veći deo istoka SAD u naredna dva dana i doneti više od 30 centimetara snega u nekim oblastima.

Postoje i prognoze o mogućim obalskim poplavama u nekim oblastima, uključujući grad Njujork i delove Konektikata, uz upozorenja da bi mogli biti pogođeni putevi i infrastruktura.

U kanadskoj provinciji Ontario, koja se nalazi uz granicu sa državom Njujork, agencija za životnu okolinu jutros je izdala olujna upozorenja za veći deo juga, gde se očekuje da će sneg početi da pada uveče po lokalnom vremenu.

Predviđa se da će u Torontu, glavnom gradu pokrajine Ontario i najvećem kanadskom gradu, napadati 20 centimetara snega.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track