RUSIJA HOĆE SVE DA NAS IZBRIŠE Mračno upozorenje Zelenskog dok zvaničnici apeluju na rizik od nove NUKLEARNE KATASTROFE
Foto: screenshot Youtube/24 Канал

ruska invazija

RUSIJA HOĆE SVE DA NAS IZBRIŠE Mračno upozorenje Zelenskog dok zvaničnici apeluju na rizik od nove NUKLEARNE KATASTROFE

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da Rusija pokušava da izbriše Ukrajinu i njen narod, pošto je invazija Vladimira Putina danas ušla u sedmi dan sa ponovnim napadima na svim frontovima, uključujući očekivani napad na grad u kome se nalazi najveća evropska nuklearna elektrana.

Zelenski poručio je svom narodu da Rusi ''ne znaju ništa o našoj prestonici. O našoj istoriji. Ali oni imaju nalog da izbrišu našu istoriju, da izbrišu našu zemlju, da izbrišu sve nas''.

Predsednik, neobrijan i u vojnoj majici kaki boje, rekao je da odgovor Zapada nije dovoljan, pozivajući na veću međunarodnu podršku, uključujući podršku nastojanju Ukrajine da se pridruži Evropskoj uniji.

-Nije vreme da budemo neutralni, dodao je on, a prenosi Dejli mejl.

Dok je govorio, trupe su pripremale barikade za odbranu grada Zaporožja – uključujući postavljanje odbrane oko reaktora elektrane Energodar.

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, pozvao je generale da zaobiđu grad, upozoravajući da bi mogli da stvore 'novi Černobilj' ako elektrana bude oštećena.

-Zbog Putinovog ludila, Evropa je ponovo na ivici nuklearne katastrofe, napisao je on na Fejsbuku.

-Grad u kome se nalazi najveća nuklearna elektrana u Evropi sprema se za bitku sa osvajačima. Nesreća se može desiti kao u nuklearnoj elektrani u Černobilju ili nuklearnoj elektrani Fukušima. Ruski generali - razmislite ponovo! Radijacija ne poznaje nacionalnosti, ne štedi nikoga!, dodao je.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Snimak obaranja ruskog helikoptera u blizini Kijeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track