VEĆ ZNAMO KAKO SE ZAVRŠILO Bruji Tviter zbog nove naslovne strane Šarli Ebdoa FOTO
Foto: Profimedia/Frederique Cifuentes / Alamy

FRANCUSKI SATIRIČNI ČASPOIS

VEĆ ZNAMO KAKO SE ZAVRŠILO Bruji Tviter zbog nove naslovne strane Šarli Ebdoa FOTO

Planeta -

Televizijski kanal ''Nexta'' objavio je naslovnu stranicu novog izdanja čuvenog francuskog satiričnog magazina ''Šarli Ebdo''.

Naslovnica se odnosi na tekuću invaziju Rusije na Ukrajinu koja je u sredu ušla u sedmi dan, a na njoj se nalazi majmun sa likom ruskog predsednika Vladimira Putina, kojem kap urina pada na nuklearno dugme, dok traju strahovi vezani za mogući nuklearni sukob usled konflikta.

Putin je u nedelju naredio vojnoj komandi da stavi snage za nuklearno odvraćanje u stanje visoke pripravnosti "nakon agresivnih izjava zemalja NATO-a".

“Na putu u 21. vek”, piše na naslovnoj stranici objavljenoj na Tviteru.

"Šarli Ebdo" je na naslovnoj strani takođe najavio intervju sa stručnjakom za Rusiju. Nakon objavljivanja naslovne strane usledili su brojni komentari.

"Ovo sve sumira", napisao je korisnik Tvitera Dan Vasiliu.

''Puštajte ovo na megafonu ruskom konvoju zaglavljenom u blato'', navela je jedna korisnica.

Jedan korisnik je napisao u komentaru "suptilno", na šta mu je drugi odgovorio:

"Iskreno, u poređenju sa onim šta su radili, veoma je suptilno".

"Tako istinito" i "veoma prikladno" su među ostalim komentarima, dok je jedan korisnik ukazao da je "satira deo demokratije", podsećajući na napade na "Šarli Ebdo" zbog njihovih ranijih karikatura.

"Ne mislim da je ovo dobra ideja... Već znamo kako se završila jedna od tih naslovnica", naveo je "Abelana".

Magazin “Šarli Ebdo” poznat je po satiričnim crtežima zbog kojih su unazad bili na meti više napada nakon objavljivanja karikature proroka Muhameda, uključujući onaj u januaru 2015. kad su dva islamista ušla u redakciju i usmrtila 12 ljudi.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

03:49

OVO JE HITLERIZACIJA PUTINA! Koprivica oštar: Ukrajina služi kao baza NATO SISTEMA I RAKETA, dan pre RATA AMERIKA JE OVO URADILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track