Bivša supruga Handera Bajdena opisala je trenutak u kojem je shvatila da joj se "život zauvek promenio"

Bivša supruga Hantera Bajdena, sina američkog predsednika Džoa Bajdena prepričala je trenutak u kojem je otkrila da joj je suprug bio neveran. Takođe je otkrila kako je postala sumnjičava u vezi njegove kasnije afere sa jetrvom Hali Bajden, a sve detalje objavila je u svojim bombastičnim novim memoarima u kojima se detaljno opisuje raspad njihovog 24-godišnjeg braka.

Ketlin Bule, koja je bila u braku sa predsednikovim sinom od 1993. do 2017. godine, u svojoj knjizi "If We Break: A Memoir of Marriage, Addiction, and Healing" podelila je nove detalje o suprugovim aferama, ali i borbama s zavisnošću.

Ova 52-godišnja majka opisala je kako je 4. jula 2014. shvatila da joj se "život zauvek promenio'. U to vreme Hanter (52) je bio u Meksiku, a Ketlin je porodica došla u poseti.

Njen brat Majkl gledao je na Hanterovom ajpedu fotografije njenog putovanja u Pariz, gde je odsela u luksuznom For sizons hotelu, kada je iznenada naleteo na fotografiju žene u sličnoj sobi, a koja je na sebi imala hotelski kućni ogrtač.

pjimage-6.jpg
Printscreen/Daily Mail 
foto: Printscreen/Daily Mail

"Celo telo mi se ukočilo. Šta sam to upravo videla? Rekla sam: 'Vraćam se odmah', pritisnula taj ajped na grudi i otišla u spavaću sobu u drugom delu kuće. Na fotografiji je bila žena koja je stajala na kamenom balkonu hotelske sobe nalik onoj našoj u Parizu i nosila je beli ogrtač For sizonsa. Bila je mlada i lepa, maskara joj se razmazala po očima. Fotografija je bila malo mutna, ali je imala srcoliko lice, crvene usne i tamnu kosu", ispričala je Ketlin i rekla da ju je naredna fotografija jako pogodila.

"Hanter. Moj Hanter. Moj partner. Moja ljubav. Sedi u istom ogrtaču pogleda usmerenog na dole i naizgled nesvestan toga da ga neko fotografiše", prisetila se.

Iako se o Hanterovom zamršenom ljubavnom životu i skandaloznim aferama u poslednjih nekoliko godina čulo i one više nisu bile tajna, Ketlin priznaje da je od svih "njenih strahova" njegova nevera bila "ta jedna stvar o kojoj se tada nikada nije brinula".

"U naše 22 zajedničke godine nikad nisam dovela u pitanje njegovu vernost na koju mi se zavetovao", dodala je.

U memoarima piše da su ona i bivši suprug odseli u hotelu For sizons u Parizu u junu, nedeljama nakon što je on tamo sam otputovao na poslovni put. Otkrila je da je "jedina druga osoba" kojoj je rekla za sporne fotografije bila Hali, koja je bila udata za Hanterovog brata Boa.

"Hali i ja smo pronašle zajednički jezik kao Bajdenove snaje, majke i trkačice, a zbog Boove bolesti videla sam njenu snagu, predanost i odanost. Ali kad sam joj rekla za fotografije, nikad neću zaboraviti njen odgovor: 'Ako ga ostaviš, Ketlin, on će naći nekog drugog, a onda ćeš morati da živiš s tim'", prepričala je Ketlin.

Kad je supruga suočila s činjenicom da zna za njegovu nevjeru, Hunter je tvrdio da nije spavao sa ženom u ogrtaču For sizonsa i da je suprugu prevario "samo pet puta" i to "samo s prostitutkama u inostranstvu kada bi popio".

"Mogla sam da čujem apsurdnost njegovih priča, ali nisam otišla. Prema njegovim rečima, to su bile samo fizičke nevere, bez emocija. Varao me samo kad je putovao van zemlje. Varao me samo kad je pio. No mučilo me još jedno pitanje zbog kojeg me celo telo bolelo. Da li me je i dalje voleo? To je bila neizvesnost koja me mučila, duboko u duši. Pitanje koje nikada nisam mogla da postavim", piše Ketlin koja je u decembru podnela zahhtev za razvod braka.

hanter-bajden.jpg
Printscreen/Daily Mail 
foto: Printscreen/Daily Mail

Otkrila je da su bili razdvojeni od oktobra 2015.godine, nekih pet meseci nakon što je njegov brat Bo umro od raka mozga. No, negde između njihovog razlaza i podnošenja zahteva za razvod, Hunter se upustio u aferu sa udovicom svog brata, Hali.

Ketlin piše da je za tu vezu saznala tek u novembru m 2016. godine, kada joj je kći Finegan rekla vest. Međutim, u knjizi navodi da je već ranije sumnjala u njihovu aferu. Ona i Hali su bile bliske prijateljice koje je Boova bolest još zbližila.

"Bez obzira na to šta bi odbukla, Hali je uvek izgledala sjajno", navodi u knjizi, opisujući je u jednom poglavlju kao "iritantno lepu". No, nakon Boove sahrane "Hanter je počeo da većinu vremena provodi u Halinoj kući".

"Bio je trezan i bistar, a opet se prema meni ponašao kao da mu smetam. Kad bih ga nazvala dok je bio kod Hali, odgovorio bi mi na poziv, ali se činio kao da je mislima daleko. Rekao bi mi da mu je dužnost da se brine o Hali i njenoj deci, jer kad je njegova majka umrla, njegova teta Val se doselila i pomogla njemu i Bou. Čudno je to bilo, stvarno su se činili kao... porodica", rekla je ona.

Njihov brak je počeo da se raspad kad je Hanter odleteo u Los Angeles kako bi radio sa "trenerom na svom otrežnjenju"'.

"Kad sam nazvala Hali da je pitam o tome, čula sam ogorčenje u njezinu glasu. Rekla mi je da je već razgovarala s Hanterom u LA-u i da je izgledao dobro. Prvi put mi se činilo da je stvarno umorna. Uskoro je prestala da mi odgovara na pozive i poruke", navela je Ketlin.

"Hanter i Hali su nastavili da provode zajedno većinu tog leta i cela stvar je delovala nadrealno. Otišli su na odmor u Hamptons i odseli u našoj kući na jezeru kad mene nije bilo", nastavlja.

Nakon što je konačno dobila dokaz njihove afere koji su joj otkrila deca, a koja su na njegovom ajfonu pronašla poruke koje su razmenjivali, uzela je mobilni i otkrila niz drugih poruka upućenih raznim drugim ženama.

"Sedela sam u kuhinji s Hanterovim telefonom u rukama i pronašla mnogo više od te njegove afere. Iako sam se osećala kao da gubim razum, on je živeo čudnim novim životom koji uopšte nisam mogla da prepoznam. Poruke su bile pune psovki i eksplicitnih seksualnih referenci. Ponekad je bio zločest, a onda na čudan način nežan, i tako je razgovarao sa desetinama žena - za koje ja nikad nisa čula. Koliko je već dugo spavao s Hali dok je sa mnom odlazio kod terapeuta i razgovarao o izlečenju i spasavanju našeg braka?", pita se bivša supruga.

Priznala je i da joj je prijalo da bude snaja Džoa Bajdena jer je takav život donosio brojne povlastice. Zbog toga je još 1990ih mogla da kupi svoju prvu kuću u Delaveru za 310.000 dolara. Međutim, odluku o preseljenju opisuje kao trenutak kada je "izgubila kontrolu nad svojim životom", jer se nadala da će se vratiti u Čikago kako bi bila bliže porodici.

"Odjednom sam osetila da nemam izbora", piše ona i zaključuje: "Pitam se je li naš život bio previše miran za Hantera. Možda mu je trebalo više. I Džo i Bo su doživeli uspeh na vrlo javan način... Pitam se je li taj njihov uspeh uticao na sve."

Kurir.rs