IZNENADNI UDAR KOD UGLJEDARA: Ukrajinske linije zasute termobaričnim raketama, a onda je usledio napad SU-25, Su-34 i Ka-52
Foto: Screenshot

razbijanje koncentracije trupa

IZNENADNI UDAR KOD UGLJEDARA: Ukrajinske linije zasute termobaričnim raketama, a onda je usledio napad SU-25, Su-34 i Ka-52

Planeta -

Ruska vojska, snage milicije Donjecke Narodne Republike i uz pomoć Čečenske Rosgvardije i jednica Vagner krenula je u iznenadni napad na položaje ukrajinske armije i koncentraciju trupa koja je zabeležena prethodnih dana.

Kako javljaju izveštači sa fronta napad su započet lansiranjem termobaričkim raketama iz lansera TOS-1A "Solcenpek", koje su se sručile na selo Pavlovka, gde je bila velika koncentracija ukrajinske vojske i tehnike.

Posle žestokog udara usledio je napad frontovske avijacije sa avionima SU-25 i Su-34 sa nevođenim raketnim zrnima i gravitacionim bombama FAB-250, a onda u trećem talasu usledio je napad borenih helikoptera Ka- 52.

Prve i nepotvrđene informacije govore da je velika koncentracija ukrajinske ovjske razbijena.

Napadi se nastavljaju i dalje naizmenično kombinacijom artiljerijskih i vazdušnih udara.

Za sada nema informacija, da će krenuti neka veća kontroaofanziva i da je ovo samo preventivni napad, da bi se smanjio pritisak zbog velike koncentracije ukrajinske vojske kod Ugljedara.

Žestoki otpor pruža grupacija ukrajinske vojske koja se nalazi ukopana u šumi na koji je trenutno usmeren udar termobaričnog oružja.

Ruski izvori prijavljuju napad duž cele linije fronta na Donjeckom pravcu.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track