PAD UKRAJINE NA KOLENA?! EVO KADA ĆE RUSIJA POVUĆI KLJUČNI POTEZ! Krivokapić: Alijansa čuvar Ukrajine, a EU krši svoje sankcije!
Foto: Kurir TV, AP Andriy Andriyenko

ledena vatra

PAD UKRAJINE NA KOLENA?! EVO KADA ĆE RUSIJA POVUĆI KLJUČNI POTEZ! Krivokapić: Alijansa čuvar Ukrajine, a EU krši svoje sankcije!

Planeta -

Šef NATO-a Jens Stoltenberg poziva da se nastavi i čak pojača podrška Ukrajini. On ističe da predsednik Rusije Vladimir Putin reaguje na neuspehe sa većom brutalnošću i da bombardovanjem energetske infrastrukture pokušava da Ukrajinu baci na kolena, odnosno da pokušava da iskoristi zimu kao oružje.

Akademik prof. dr Boris Krivokapić, profesor međunarodnog prava na Univerzitetu "MB" i Univerzitetu u Samari i Petar Milutinović, istraživač sa Instituta za evropske studije i diplomata gosti jutarnjeg programa komentarisali su ove navode.

Petar MIlutinović, Petar Milutinović
foto: Kurir tv

Milutinović je započeo svoje viđenje izjavom da ne postoje mirovni procesi i da samo može doći do primirja. Sve je uporedio sa Korejskim ratom.

- Kada bi se hipotetički rat okončao Rusija i dalje ostaje u Ukrajini - rekao je Milutinović.

Boris Krivokapić
foto: Kurir tv

Krivokapić se uključio rekavši da Ukrajinci ne znaju da koriste oružje, a da ozbiljniju artiljertiju koriste NATO vojnici, kao i da je nemoguće da se sve uporedi sa Korejom.

Generalni sekretar Jens Stoltenberg naglasio je da alijansa nije uključena u ove borbe na šta se Krivokapić nije složio.

- Naravno da jeste uključena! Alijansa obvučava vojnike, dostavlja municiju,oružje, finansira borbe, ovo je kršenje neutralnosti - rekao je Krivokapić i ispričao da postoji jedna tehnika koju je Britanija koristila i uključuje formalni otkaz vojnika, nakon otkaza angažuje ih druga država gde je vruća tačka i time skida odgovornost sa sebe.

Rusija, Ukrajina
foto: Shutterstock, Ilustracija

Goruće pitanje u Ukrajini, nakon pada temperature i snega, je opstanak stanovnika Ukrajine, nakon što su navodno ruske snage gađale dalekovode u Hersonu, a u tom napadu stradalo 30 civila

- Rusiji ne trebaju teritorije, njoj treba stanovništvo. Ona ima ogromnu teritoriju koju treba naseliti - rekao je Krivokapić i prokomentarisao da napad na nuklearku nije logičan jer to znači da Rusija minira samu sebe.

01:35

EVO KADA ĆE RUSIJA POVUĆI KLJUČNI POTEZ!

- Veliki je broj migranata i azilanata u Evropi. Postoje inicijative EU da pomogne humanitarnim akcijama i ogromnim donacijama Ukrajini, da bi se očuvala Evropa i pomogla Ukrajina da opstane kao država - rekao je Milutinović.

- Ukrajina nema šanse da pobedi to je jasno! EU nije partner za pregovore! Ta ista unija ovamo uvodi sankcija, a ovamo kupuje šta joj treba od Rusije. Evropa krši sama svoje sankcije. Kad se stegne zemlja rat će moći ponovo da se nastavi i to u proleće - dodao je za kraj Krivokapić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track