Lik i delo Vladimira Solovjova su već svima dobro poznati – ovaj ruski propagandista i glavni trbuhozborac predsednika Vladimira Putina u svojim emisijama oštro kritikuje zapadne zemlje, i često poziva na njihovo uništenje. Takođe oštro napada LGBT zajednicu – štaviše, čak se zalaže za slanje njihovih pripadnika na front u Ukrajinu. A dok Vladimir ne podnosi „truli Zapad“, na tom istom Zapadu živi njegov najmlađi sin Daniil Solovjov (21).

Podsetimo, Solovjov stariji je nedavno pozvao na raketne napade na evropske prestonice: „Berlin, Pariz, London i Brisel, jeste li spremni da izgorite od naših raketnih napada? A ako treba i od upotrebe taktičkog nuklearnog naoružanja?“.

Inače, Solovjov ima dva sina, obojica su vojno sposobni, ali nijedan nije u službi. Stariji, Aleksandar Solovjov (34), po zanimanju je reditelj, studirao je u Londonu, a trenutno snima reklame u Ruskoj Federaciji.

Vladimir je Daniila dobio u trećem braku sa manekenkom Elgom Sep, ćerkom humoriste Viktora Kokluškina. Daniil je završio prestižnu školu Lomonosov u Moskvi.

(Kurir.rs/Jutarnji list)