UŽAS U MESKIKU: Uhapšen dečak (14) zbog ubistva OSAM OSOBA, dovezao se na motociklu i OTVORIO VATRU za vreme porodičnog slavlja
Foto: EPA-EFE/JOSE MENDEZ

obračun narko bandi

UŽAS U MESKIKU: Uhapšen dečak (14) zbog ubistva OSAM OSOBA, dovezao se na motociklu i OTVORIO VATRU za vreme porodičnog slavlja

Planeta -

Meksičke vlasti uhapsile su 14-godišnjeg dečaka pod nadimkom „El Čapito“ zbog ubistva osam osoba povezanih sa drogom u blizini Meksiko Sitija, saopštilo je u četvrtak federalno odeljenje za javnu bezbednost, prenosi AP.

Dečak se navodn dovezao na motociklu i otvorio vatru na porodicu u siromašnom predgrađu Meksiko Sitija, Čimalhuakan. Još jedan muškarac je takođe uhapšen zbog ubistva 22. januara, a još sedam članova bande uhapšeno je pod optužbom za drogu.

Žrtve su u trenutku napada priredile zabavu u svojoj kući u kojoj je ranjeno i pet odraslih i dvoje dece. Navodno je to bila rođendanska zabava.

Ime dečaka nije objavljeno, ali njegov nadimak - "Mali Čapo" - je očigledna referenca na zatvorenog narkobosa Hoakina "El Čapa" Guzmana.

Motiv ubistava nije objavljen u javnosti, ali narko-bande u Meksiku često se bave kidnapovanjem i ubistvom po narudžbi. Oni takođe ubijaju rivale koji prodaju drogu na njihovoj teritoriji, ili ljude koji im daju novac.

Meksiku nisu nepoznate deca-ubice

Vojnici su 2010. uhapsili 14-godišnjeg dečaka pod nadimkom „El Pončis“. Dečak je tvrdio da je kidnapovan sa 11 godina i primoran da radi za kartel južnog Pacifika, ogranak rascepkane bande Beltran Lejva, i da je učestvovao u najmanje četiri ubistva.

Nakon hapšenja, dečak — koga su vlasti identifikovale samo po imenu Edgar — rekao je novinarima da je bio drogiran i da su mu pretili.

(Kurir.rs/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track