Posle operacije tumora na mozgu, dečak je zatvoren u kuću iz koje ne sme da izađe, ali su se meštani udružili da urade divne stvari za njega.

Maleni Kvin Voters samo želi da se igra, kao i svako dete. Ali nakon velike operacije, on je zatvoren u kući, a prozor mu je jedini put u spoljašnji svet.

Odmah posle trećeg rođendana dijagnostikovan mu je tumor na mozgu. Nakon dijagnoze, dečak je podvrgnut operaciji i nekoliko hemoterapija, kao i transplantaciji koštane srži.

decak.jpg
Printscreen/FB 
foto: Printscreen/FB

Dečak se trenutno oporavlja i ne sme da izlazi napolje. Ali i dalje se odlično zabavlja zahvaljujući svim posetiocima ispred njegovog prozora.

Kvin je počeo da dobija posetioce čim se vratio iz bolnice, uglavnom članove porodice. Ali kada je njegova majka Tara podelila situaciju svog sina sa kolegama sa posla, oni su odlučili da ga posete i čak su mu uključili sirene.

20230501-15-19-33window.jpg
Printscreen/FB 
foto: Printscreen/FB

Nakon što je Tara objavila tu posetu na Fejsbuku, bila je iznenađena svim porukama i komentarima koje je dobila. I drugi su hteli da pozdrave njenog sina.

Neki su želeli da dođu obučeni kao superheroji, da igraju za njega ili da prirede predstavu ispred njegovog prozora.

Lokalni vatrogasci se takođe dovezli do njega i čak pustili Kvinu da isproba njihov šlem. Ali i bez kostima i kacige, Kvin je presrećan sa svakom novom posetom koja mu omogućava da uživa u detinjstvu uprkos poteškoćama.

Kvin se nada da će imati malo više slobode do kraja avgusta. U oktobru odlazi kod lekara da proveri da li je pobedio rak. U međuvremenu, svi njegovi divni prijatelji će nastaviti da ga zabavljaju i zasmejavaju.

"Tako mu dobro ide da mislim da je to zbog sve te pozitive“, rekla je Tara.

Kurir.rs