Milan Jolović, pukovnik u penziji, gostovao je u emisiji Usijanje gde je prokomentarisao sukob Hamasa i izraelske vojske koja je započela u subotu nakon iznenadnog napada sa pojasa Gaze.

- Hamas je sigurno svestan kakvu su odmazdu trpeli 2014. godine, a kakvu će tek sad. Oni nisu krenuli u ovu akciju bez neke podrške. Ceo pojas Gaze je u blokadi. Imamo pomorsku blokadu, teritorijalnu. Dakle, sada se postavlja pitanje kako su oni dobili toliku količinu raketnog naoružanja - istakao je Jolović.

Pojasnio je i ulogu Irana koga mnogi optužuju da stoji iza napada na Izrael.

- Da se razumemo, Iran je jedna velika regionalna sila koja je dugi niz godina pod sankcijama. Međutim, Iran je pod sankcijama uspeo da razvije avion 4. generacije, najsavremenije dronove i najveći dron na svetu, savremene sisteme, čak se priča da ima supersonično naoružanje. Iran se ne treba podcenjivati. Mi imamo pogrešnu sliku o Iranu, to je persijski narod i začetak civilizacije. Dakle, to je vrlo pametan i sposoban narod - rekao je Jolović i dodao:

Kurir televizija "HAMAS ĆE PRETRPETI ODMAZDU, ALI IMAJU LEĐA!" Pukovnik šokirao tvrdnjama: Predviđanja su da iza napada stoji IRANSKA HOBOTNICA

- Neki izraelski obaveštajci predviđaju da iza ovog napada stoji Iran sa svojom hobotnicom. Smatraju da je hobotnica: pojas Gaze, Sirija, Liban i Irak. To su te zemlje na koje ima uticaj Iran. Mi ćemo narednih dana otkriti ko stoji iza koga.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

kurir televizija SMEJALI SE U VOZU ZA VREME HITLEROVOG GOVORA?! Avram Izrael: Takva reakcija može značiti samo OVE DVE STVARI! Slučaj nije usamljen