UBIJENO 50 TALACA? Hamas objavio da su stradali u izraelskim vazdušnim udarima
Foto: EPA Mohammed Saber

UBIJENO 50 TALACA? Hamas objavio da su stradali u izraelskim vazdušnim udarima

Planeta -

Islamski ekstremistički Hamas, vladajući u pojasu Gaze, objavio je danas da je "gotovo 50" talaca iz Izraela odvedenih u tu palestinsku enklavu ubijeno u izraelskim vazdušnim udarima.

Nezavisne potvrde nema i Izrael nije reagovao ranije na takve tvrdnje.

Izraelski mediji navode da Hamas često fabrikuje takve tvrdnje i da vodi psihološki rat protiv porodica talaca i čitavog stanovnišva.

"Brigade Izadin al-Kasam procenjuju da je broj cionističkih zatvorenika koji su ubijeni u pojasu Gaze, kao rezultat cionističkih udara i masakra, dostigao gotovo 50", navela je organizacija u saopštenju na kanalu Telegram, aludirajući na svoje vojno krilo, preneli su izraelski mediji.

Nešto ranije je pregovarač i državni ministar Katara, zemlje koja posreduje u oslobađanju talaca, Muhamed al- Kulafi izjavio za Skaj njuz da ima napretka u pregovorima iako su teški.

"Vrlo su teški pregovori kojima se bavimo. I uz to nasilje se pojačava svakim danom i sa nastavkom bombardovanja naš zadatak postaje još teži", rekao je Al-Kulafi, ali je dodao da se nada ne gubi.

Do sada su oslobođene četiri žene od oko 220 ljudi zarobljenih i odvedenih sa juga Izraela 7.oktobra, prvog dana iznenadnog napada Hamasa na tu zemlju.

Cilj je, kako je rekao pregovarač, je da se oslobode civili, ali je upozorio da za dalji napredak i osiguranje oslobađanja mora biti pauze u sukobu.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

02:35

HAMAS 2 GODINE PRIPREMAO NAPAD SA TELEFONIMA NA ŽICU?! Eksperti tvrde: Iran dao ZELENO SVETLO, a evo gde su nabavili opremu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track