NEKO JE ZARADIO 10.000$! Uhapšen osumnjičeni za pucnjavu na tri palestinska studenta u Vermontu, za informaciju nuđena NAGRADA
Foto: HANDOUT / AFP / Profimedia

AMERIČKA POLICIJA OBJAVILA VEST

NEKO JE ZARADIO 10.000$! Uhapšen osumnjičeni za pucnjavu na tri palestinska studenta u Vermontu, za informaciju nuđena NAGRADA

Planeta -

Američka policija je saopštila da je uhapsila osobu osumnjičenu za pucnjavu na tri palestinska studenta u Burlingtonu u saveznoj državi Vermont.

CNN prenosi da je policija identifikovala Džejsona Džej Itona (48) kao osumnjičenog za napad i uhapsila ga juče popodne po lokalnom vremenu.

Navodi se da je Iton živeo u stanu u blizini mesta gde se pucnjava desila, a uhapšen je na samom mestu napada na koje je ponovo došao.

Iton bi danas trebalo da se pojavi na sudu, a policija će kasnije tokom dana održati konferenciju za medije na kojoj će više govoriti o ovom slučaju.

Napadnuti palestinski studenti
Napadnuti palestinski studentifoto: HANDOUT / AFP / Profimedia

BBC je ranije objavio da je Savet za američko-islamske odnose (CAIR) nudio nagradu od 10.000 dolara za informaciju o počinicima napada.

Policajci koji su istraživali motiv pucnjave naveli su da su studenti nosili kefije, tradicionalnu palestinsku maramu i pričali na arapskom kada su napadnuti.

(Kurir.rs/CNN/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja