RUSI MENJAJU TAKTIKU U AVDEJEVCI! Vojni zvaničnik saopštio najnovije informacije iz UKRAJINSKOG STALJINGRADA - Veoma je "VRUĆE"
Foto: Youtube/Euronews по-русски/Pokrovsk News

RUSI MENJAJU TAKTIKU U AVDEJEVCI! Vojni zvaničnik saopštio najnovije informacije iz UKRAJINSKOG STALJINGRADA - Veoma je "VRUĆE"

Planeta -

Situacija oko Avdejevke u Donjeckoj oblasti je komplikovana, a ruske snage su promenile taktiku, rekao je Vitalij Barabaš, načelnik gradske vojne uprave Avdijevke.

- Neprijatelj sada pokušava da se probije. Oni su dali prioritet napredovanju na tri ose i tamo uglavnom šalju opremu i veliki broj pešadije - rekao je Barabaš.

- Zaista je teško. Zaista je veoma "vruće" - rekao je on i dodao:

- U poslednje vreme ljudi često pitaju da li je postalo lakše - nije. Neprijatelj će pokušati da ostvari svoj cilj da zauzme grad.

Situacija oko Avdejevke je teška, ali ukrajinske snage nastavljaju da sputavaju Ruse, kaže Barabaš.

Odbrambena linija oko Avdejevke za sada se drži.

- Naravno, veoma je teško. Ali nema potrebe da se šire izdajnički stavovi. Momci se trude da izdrže, moramo im pomoći i zahvaliti im se na onome što rade - rekao je Barabaš.

Prema izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine u sektoru Avdejevke ukrajinske snage nastavljaju da zadržavaju ruske trupe njihove pokušaje da opkole grad.

- Naši vojnici čvrsto drže odbranu, nanoseći značajne gubitke okupatorima. Odbrambene snage su odbile 22 neprijateljska napada istočno od Novokalinova, Novobahmutivke i Avdejevke - navodi se u saopštenju.

Od početka oktobra, Rusi su pojačali svoje napade u oblasti Avdejevke, pokušavajući da opkole grad i uzmu ga pod svoju kontrolu.

Prema tvrdnjama Instituta za proučavanje rata (ISV), od početka ruskog napada u oktobru, Rusi su izgubili više od 13.000 vojnika i oficira u bitki za Avdejevku.

(Kurir.rs/Kyiv Post/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track