UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ UKRAJINE: Vojnici izlaze iz šume i izbliza pucaju u glavu ranjenim protivnicima VIŠE NEMA MILOSTI NA FRONTU
Foto: X/JulianRoepcke

užas

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ UKRAJINE: Vojnici izlaze iz šume i izbliza pucaju u glavu ranjenim protivnicima VIŠE NEMA MILOSTI NA FRONTU

Planeta -

Novi užasavajući snimak potvrdio je da borbe na prvoj liniji fronta u Ukrajini postaju sve nemilosrdnije!

Analitičar Bilda Julijan Repke objavio je snimak na kome se navodno vidi kako pripadnici ukrajinskih snaga ubijaju ruske ranjenike.

- Zvanični snimak 47. ukrajinske mehanizovane brigade na kome se vidi kako dva ranjena ruska vojnika likvidirana hicima u glavu. Da li do mene ili je ovo normalizacija potpuno neprihvatljivog ponašanja moderne vojske - napisao je Repke u objavi.

Nemački novinar je nešto kasnije žestoko kritikovao korisnike koji su pokušali da nađu nekakvo opravdanje za monstruozni čin koji se vidi na snimku.

Na snimku se najpre vidi kako dvojica vojnika, koji deluju nenaoružano, pokušavaju da pobegnu kroz šumu. Nakon toga naleće dron i ispušta bombu. Na kraju snimka prilaze vojnici koji iz blizine jednom za drugim pucaju u glavu.

Za sada nije poznato gde je nastao snimak.

Nijedna strana se za sada nije zvanično oglasila.

Kamera na telu vojnika, podsetimo, zabeležila je nedavno jezivo smaknuće dvojice protivnika koji su bacili oružje i digli ruke u znak predaje. Vojnici, koji su sudeći po oznakama pripadnici Oružanih snaga Ukrajine, opkolili su protivnike koje su potom pozvali da izađu iz rova i da se predaju. Dvojica Rusa su izašla iz skloništa, jedan za drugim, međutim, Ukrajinci su odmah počeli da pucaju. Jedan od vojnika je potom prišao i ispalio u njih hice iz blizine.

Ukrajina je prethodno optužila Rusiju da je pogubila sedam ratnih zarobljenika kod Bahmuta. Ombudsman Dmitrij Lubinec objavio je snimak navodnog masakra koji je zabeležio izviđački dron. Na snimku se vidi kako pripadnici ruskih snaga izvlače nenaoružane Ukrajince iz takozvane lisičje rupe nakon čega odjednom počinju da pucaju na njih.

Komanda ukrajinske kopnene vojske takođe je objavila nedavno na svom kanalu na Telegramu snimak izviđačkog drona na kome se navodno vidi kako jedan pripadnik ruskih snaga puca u rovu u dvojicu ukrajinskih vojnika koji su se prethodno predali.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Bonus video:

02:13

UKRAJINCI IDU KA KRIMU?! Analitičarka tvrdi: Razgovor nemačkih oficira o isporuci Taurusa je MONTIRAN i to iz JEDNOG RAZLOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track