"ON JE AROGANTNI MILIJARDER" Australijski premijer "udario" na Ilona Maska: Ubrzo stigla ŽESTOKA REAKCIJA (FOTO)
Foto: EPA Ludovic Marin Pool

HIT

"ON JE AROGANTNI MILIJARDER" Australijski premijer "udario" na Ilona Maska: Ubrzo stigla ŽESTOKA REAKCIJA (FOTO)

Planeta -

Australijski premijer nazvao je Ilona Maska arogantnim milijarderom jer je njegova društvena platforma X odlagala uklanjanje snimka prošlonedeljnog napada u Sidneju.

Juče je australijski sud naredio X-u (bivšem Twitteru) da ukloni videosnimke događaja. X je prethodno saopštio da će ukloniti navedene sadržaje nakon pravne odredbe.

Ali, Mask je u međuvremenu objavio mim u kojem je optužio vladu za cenzuru. Stoga je premijer Entoni Albanez danas rekao za ABC News kako je Mask arogantni milijarder koji misli da je iznad zakona i pristojnosti. Prošle nedelje je nezavisni internet regulator, zapretio X-u i drugim kompanijama društvenih medija velikim kaznama ako ne uklone videosnimke napada nožem u crkvi Hrista Dobrog Pastira, koji je policija proglasila terorističkim činom.

Prepirka na društvenim mrežama

X je tvrdio da ova odredba nije unutar dosega australijskog zakona. Regulator je zatim tražio sudsku zabranu objavljivanja spornih snimaka, a uskoro je usledila prepirka na društvenim mrežama i u medijima.

"Želeo bih da iskoristim ovaj trenutak da zahvalim premijeru što je ukazao javnosti da ova platforma jedina prikazuje istinu", napisao je Mask. Pre toga je kritikovao australijsku poverenicu za internet bezbednost Džuli Inman Grant, opisavši je kao "australijsku poverenicu za cenzuru".

Elbanez je stao u odbranu Inman Grant, rekavši da ona štiti građane Australije. "Društveni mediji moraju biti i društveno odgovorni. To nije slučaj kod Maska", dodao je. X mora unutar 24 sata od sudske odluke da ukloni sporne snimke.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:34

JUGOSLAVIJA PRVA POKRENULA GRADNJU TEHNOLOGIJA U ORGANIZAM! Ilon Mask ugradio čip u ljudski mozak: Ovo je stanje testiranog čoveka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track