Interkontinentalna balistička raketa "bulava" zvanično je ušla u sastav naoružanja ruske vojske što je novi element modernizacije njenog nuklearnog arsenala!

Dizajner projektila Jurij Solomonov navodi za TASS da je odluka o tome najavljena dekretom od 7. maja - istog dana kad je ruski predsednik Vladimir Putin započeo novi šestogodišnji mandat u Kremlju.

Putin upozorava Zapad od početka rata u Ukrajini da bi direktna intervencija snaga NATO mogla da izazove nuklearni sukob. Ruski predsednik je martu rekao da ne veruje da Vašington "žuri" prema tome, ali je naglasio da su ruske uklearne snage tehnički spremne.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je jedna od podmornica uspešno testirala "bulavu" ispalivši je sa podvodnog položaja u Belom moru i pogodivši metu udaljenu hiljadama kilometara na poluostrvu Kamčatki na istoku.

TASS je rekao da ruska Severna i Pacifička flota sada uključuju sedam podmornica "Borej" i da svaka nosi 16 "bulava". Solomonov je razvio i ruske interkontinentalne balističke rakete topolj-M i jars.

"Bulava" ima domet do 9000 kilometara i znači "buzdovan2 na ruskom.

Ruska vojska, podsetimo, izvela je nedavno probno lansiranje misteriozne interkontinentalne balističke rakete sa poligona Кapustin Jar, a test je izazvao muka na Zapadu!

(Kurir.rs/Index/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

Kurir televizija RUSIJA KORISTI METODU "SPRŽENA ZEMLJA": Prvo se koristi artiljerija, potom bacači raketa a onda KO PREŽIVI SUOČAVA SE SA OVIM!