IZRAELSKA VOJSKA UBILA KOMANDANTA HEZBOLAHA U JUŽNOM LIBANU: Pogođen iz bespilotne letelice
Foto: Shutterstock, JACK GUEZ / AFP / Profimedia, Printscreen

IZRAELSKA VOJSKA UBILA KOMANDANTA HEZBOLAHA U JUŽNOM LIBANU: Pogođen iz bespilotne letelice

Planeta -

Hezbolah je u ponedeljak oplakivao šest svojih članova koji su poginuli u sukobima sa izraelskom vojskom, čime je broj poginulih pripadnika grupe od 8. oktobra prošle godine dostigao brojku od 308.

Izraelska vojska je u utorak potvrdila da su njene snage ubile višeg vojnog komandanta libanske grupe Hezbolah u vazdušnom napadu na južni Liban.

Izraelska vojska je u saopštenju identifikovala komandanta Hezbolaha kao Kasema Saklavija, koga je gađala izraelska bespilotna letelica u okrugu Tir.

Dodaje se da je Saklavi „odgovoran za planiranje i izvođenje raketnih i protivtenkovskih napada“ na severni Izrael.

U međuvremenu, izraelska vojska je takođe saopštila da su njeni ratni avioni gađali mesto za lansiranje raketa grupe Hezbolah u oblasti Ramije u južnom Libanu.

Hezbolah je u ponedeljak oplakivao šest svojih članova poginulih u sukobima sa izraelskom vojskom, čime je broj poginulih od 8. oktobra prošle godine doveod do brojke od 308.

Tenzije su porasle duž granice Libana sa Izraelom usred prekograničnih napada između Hezbolaha i izraelskih snaga dok Tel Aviv nastavlja sa svojom smrtonosnom ofanzivom na pojas Gaze, u kojoj je od oktobra prošle godine nakon napada Hamasa poginulo više od 35.500 ljudi.

Kurir.rs/TV Front/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track