RUSI IZVELI SPECIJALNU OPERACIJU U AFRICI: Oteli ih sa aerodroma i odveli u drugu državu, usledio KOORDINIRANI UDAR na islamiste
Foto: Министерство обороны Российской Федерации/Youtube/Make It

RUSI IZVELI SPECIJALNU OPERACIJU U AFRICI: Oteli ih sa aerodroma i odveli u drugu državu, usledio KOORDINIRANI UDAR na islamiste

Planeta -

Ruska vojska izvela je u Centralnoj Africi operaciju oslobađanja vojnika iz Čada koje su zarobili islamski militanti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je saopšteno, operaciju su izveli sa kolegama iz Republike Čad.

- Pre devet meseci, tokom akcije uklanjanja mina na aerodromu u regionu Tibesti (Čad), islamski militanti su zarobili 21 pripadnika Oružanih snaga Čada i držali ih u terorističkom kampu u nehumanim uslovima i podvrgli ih mučenju - rekli su oni.

Nakon oslobađanja, zatvorenici su odvedeni u bazu.

Tamo su im ruski lekari pružili neophodnu pomoć i sanirali rane. Tada su u pratnji ruskih vojnih lica oslobođeni pripadnici vojske Čada evakuisani u domovinu.

Podsećamo, nedavno su se ruski vojnici našli u istoj bazi sa američkim trupama u vazdušnoj bazi u Nigeru, u zapadnoj Africi.

Tada smo pisali o širenju ruskog uticaja putem takozvanog "Afričkog korpusa", koji je "progutao" nekadašnje pripadnike Vagnera na crnom kontinentu.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

02:31

RUSI NE SMEJU U BELGORODSKU OBLAST, PA KUKAVIČKI U KIJEVU BOMBARDUJU CIVILE Obradović nema dilemu: Ukrajina od nje pravi Krim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track