MORA DA SE OGRANIČI RUSKA RATNA MAŠINERIJA: Amerika će tražiti načine da se spreči izbegavanje sankcija Rusiji
Foto: Shutterstock

MORA DA SE OGRANIČI RUSKA RATNA MAŠINERIJA: Amerika će tražiti načine da se spreči izbegavanje sankcija Rusiji

Planeta -

Zamenik američkog ministra finansija Vali Adejemo će tokom predstojeće posete Berlinu pozvati na dalje akcije kojim bi se sprečilo izbegavanje zapadnih sankcija Rusiji i uputiti upozorenje o ulozi Kine u tome, rekao je danas neimenovani zvaničnik američkog Ministarstva finansija Rojtersu.

- Adejemo će detaljno navesti dodatne korake koji moraju biti preduzeti kako bi se ograničila ruska ratna mašinerija, uključujući i prekid njenih lanaca snabdevanja vojne industrije. Jasno će naglasiti posledice sa kojima će se suočiti oni koji krše sankcije -dodaje zvaničnik.

"Kina sprečava kažnjavanje Moskve"

Prema njegovim rečima, Adejemo će se sastati sa visokim nemačkim zvaničnicima i poslovnim liderima, a razgovaraće o pooštravanju sankcija protiv Rusije, pomoći Ukrajini i naporima da se zamrznuta ruska sredstva koriste u korist Kijeva.

Poseta Nemačkoj dolazi u vreme kada Vašington pojačava upozorenja o ulozi Kine u izbegavanju kaznenih mera Moskvi, koje su uvedene zbog napada na Ukrajinu.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:53

SVE PARE KOJE SU NAMENJE UKRAJINI SE VRAĆAJU U SAD! Malagurski izneo šok tvrdnje: Trećina zemlje PRODATO američkoj firmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track