RUSI GOMILAJU TRUPE NA KLJUČNOM PRAVCU, OGLASIO SE SIRSKI: Situacija je dramatična, ali ukrajinski general saopštava DOBRE VESTI
Foto: EPA Oleg Petrasyuk, EPA Natalia Kolesnikova, Presidential Office of Ukraine / imago stock&people / Profimedia, Shutterstock

RUSI GOMILAJU TRUPE NA KLJUČNOM PRAVCU, OGLASIO SE SIRSKI: Situacija je dramatična, ali ukrajinski general saopštava DOBRE VESTI

Planeta -

Rusija gomila snage u blizini severnog dela Harkovske oblasti, gde je ovog meseca započela ofanzivu, ali još uvek nema dovoljno vojnika za veliki napad na tu oblast, rekao je u četvrtak vrhovni komandant ukrajinske vojske.

Ukrajina kaže da je stabilizovala liniju fronta u severoistočnom regionu Harkova gde su ruske snage 10. maja pokrenule prekograničnu ofanzivu koja je otvorila novi front u 27-mesečnom ratu i "razvukla" snage Kijeva.

General-potpukovnik Oleksandr Sirski rekao je da Rusija nastavlja da šalje dodatne pukove i brigade iz drugih oblasti.

Ovo uključuje oblast Strileča-Lipci između dva mala sela i okolinu pograničnog grada Vovčanska gde su se vodile ulične borbe.

- Ove snage trenutno nisu dovoljne za ofanzivu velikih razmera i proboj naše odbrane - rekao je Sirski.

Generalštab Ukrajine saopštio je da njene snage nastavljaju da jačaju svoje odbrambene linije u toj oblasti i da su odbile ruski napad u blizini sela Staričja na frontu u Harkovu u četvrtak.

Portparol Nacionalne garde Ruslan Muzičuk rekao je da ruske snage nisu napravile nikakav napredak u regionu Harkova tokom proteklog dana.

Sirski je rekao da je ukrajinsko "nagomilavanje rezervi municije" takođe smanjilo ofanzivne sposobnosti ruskih snaga.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

02:04

RUSIJA PRVI PUT IZVODI OVAKVE VEŽBE, SITUACIJA JE OZBILJNA! Dr Boljević: Spremni su na sve, posledice mogu biti KATASTROFALNE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track