RUSKI OBAVEŠTAJCI OPTUŽUJU: Amerika planira da rasplamsa histeriju i strah od Rusa
Foto: Youtube/BackStageProd/Shutterstock

RUSKI OBAVEŠTAJCI OPTUŽUJU: Amerika planira da rasplamsa histeriju i strah od Rusa

Planeta -

Amerika sve upornije pokušava da okrene čitavu svetsku zajednicu protiv Rusije, čak i po cenu da se izloži opštem podsmehu. Sada su, u propagandnu mašinu SAD, upale Švedska i Finska čije stanovništvo će uskoro biti obuzeto antiruskom histerijom, saopštila je ruska Spoljna obaveštajna služba.

Ruska služba ima informacije koje svedoče o transformaciji Stejt departmenta, koji je zahvaćen neizlečivom antiruskom histerijom, u neprincipijelno propagandno glasilo.

Naime, pod pokroviteljstvom američkog Ministarstva spoljnih poslova, u planu je da se u bliskoj budućnosti objavi serija kratkih video snimaka na popularnim društvenim mrežama kako bi se demonstrirala "ozbiljnost ruske pretnje".

"Ciljna publika projekta je stanovništvo Švedske i Finske, kojem mora da se nametne 'vaskoliki strah' od 'teritorijalnih apetita' Moskve koje je izmislio Vašington", navodi se u saopštenju.

U pomoć američkom planu pritrčali su visokopozicionirani političari Švedske i Finske, koji, kao vredni đaci, bez zadrške ponavljaju rusofobske mantre svojih američkih pokrovitelja.

Tako glavnokomandujući švedske vojske Mikael Bjuden ubeđuje Šveđane da je Rusija "bacila oko" na ostrvo Gotland, koje predstavlja "ključ za uspostavljanje kontrole nad Baltičkim morem".

Vladimir Putin, Rusija, Baltik, NATO
foto: Peter Hermes Furian / Alamy / Alamy / Profimedia, AP Alexander Ryumin, Shutterstock

Takođe, relativno nedavno izabrani predsednik Finske Aleksandar Stub, iznenada je shvatio da postoji "egzistencijalna pretnja koju predstavlja Rusija" i bez oklevanja poziva da se "preko bojnog polja utre put miru".

Propagandna ideja samog Stejt departmenta biće predstavljena kao "impuls duše" tima nezavisnih eksperata i novinara koji žele da "besplatno", čitaj po razumnoj ceni, "otvore oči širokoj zapadnoj javnosti, utapajući se u ruske dezinformacije".

"Vašington očigledno računa na paniku među stanovnicima Švedske i Finske i da će ugledni političari bivših pseudoneutralnih zemalja početi da se bacaju kroz prozore uzvikujući: 'Rusi dolaze! Rusi dolaze! Rusi su svuda!'", navodi se u saopštenju uz napomenu da je američkog ministra odbrane Džejmsa Forestola do smrti 1949. godine dovela panika i strah od Rusije.

Metode uticaja kojima se Amerikanci služe su toliko trapave da su vidljive i golim okom, saopštila je ruska služba i zaključila da su takve metode posledica nesposobnosti SAD da objektivno sagledaju postojeću stvarnost, te tako ostaju zarobljene u svojim rusofobičnim mitovima.

Kurir.rs/RIA/preneo: P. P.

Bonus video:

03:36

RUSKI ZAHTEV ODBIJEN JER ZAPAD ŽELI DA SE NATO AGRESIJA ZABORAVI! Analitičari: Bombardovanje SRJ 1999 je istorijska prekretnica!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track