NAPAD NA TERITORIJU RUSIJE: PVO oborila 29 dronova i pet raketa "neptun"
Raketa "Neptun", Foto: Profimedia

NAPAD NA TERITORIJU RUSIJE: PVO oborila 29 dronova i pet raketa "neptun"

Planeta -

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane su tokom noći uništili 29 dronova i pet protivbrodskih raketa "neptun" iznad Krasnodarske teritorije i po jedan dron iznad Voronješke, Belgorodske i Tambovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Tokom protekle noći zaustavljen je niz pokušaja kijevskog režima da izvede terorističke napade protivbrodskim raketama 'neptun' i bespilotnim letelicama na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

Prethodno je guverner Kubana Venijamin Kondratjev izvestio o odbijanju masovnog napada dronovima u tom regionu.

Ranije su Ukrajinci dronovima napali skladište nafte u okrugu Temrjuk na Krasnodarskoj teritoriji. Kao rezultat toga, tri cisterne su se zapalile, a bilo je i povređenih među zaposlenima u naftnom skladištu, naveo je Kondratjev.

"Masovni napad dronovima odbijen je ove noći u nekoliko opština u regionu. Situacija je ozbiljnija u regionu Temrjuka - tamo je infrastruktura naftnog skladišta oštećena vazdušnim udarom", precizirao je.

Ukrajina redovno granatira ruske pogranične regione, izvodi udare bespilotnim letelicama i vrši sabotaže. Sistemi ruske protivvazdušne odbrane uništavaju većinu dronova.

Kurir.rs/RIA/Novosti/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track